Tand

Tösens första tand har tittat upp. På öppna förskolan pratade vi lite om tänder idag att ingen av våra barn hade fått det av vi som pratade om det. Nu i kväll när hon skratta massor bär vi busade, så tyckte jag att jag säg nått vitt under tandköttet, å så tänkte jag snart är den nog uppe, vilken dag som helst tränger den igenom skinnet. Jag stoppade in mitt finger och kände att det var lite vasst så den är redan igenom! :) skrek till Mike att han skulle komma och visade han 😊 Hoppas inte det kommer allt för många tänder på en gång nu bara, så hon biter mig! Hehe!!


Vår

Så fint väder idag! Var ut till mamma och pappa för att ge lammungarna välling, och gå ut med Färdis eftersom mamma skulle bort från förmiddagen till sen eftermiddag. Å pappa jobbar så då ställer jag upp! Jag passade på att kolla i trädgården efter lite vårblommor och detta hittade jag. Krokus och blåsippor med en fjäril :)

https://cdn1.cdnme.se/596918/6-3/pic_51797fe09606ee33654b1f50.jpg" class="image">


24 april 2013

För precis ett år sedan så fick jag svart på vitt veta att jag verkligen var gravid! Å då fick jag också veta i vilken vecka jag var i, och det var ju vecka 17!. Lite sent man fick veta det, tog ju graviditetstest 1,5 vecka innan ( i vecka 15) och det visade att jag var gravid, men visste inte om jag riktigt trodde på det! Så jag bokade in en undersökning och det stämde! Trodde Max då att de skulle säga att jag var i vecka 10 typ och så säger de ca vecka 17. Snacka om att man blev chockad!
För precis ett år sedan också så var jag på en begravning inte vilken som helst utan ett barns begravning. Hoppas jag aldrig mer behöver gå på en begravning där det är ett barn inblandat.


Helgen

Helgen gick så himla fort! I lördags så var jag ner på företagsmässan, och sen på marknaden och tivolit. Senare på eftermiddagen var vi på fila hos Erik och Maja för Erik hade fyllt år. Efter det handlade vi lite och sen grilla vi här hemma hos oss med Maja, Erik, Micke och Paulina. I söndags åkte vi och köpte utemöbler och lite annat smått och gott, typ en kratta, dynor, vattenslang och så. Bordet blev ihopsatt och stolarna med. Iläggs skivorna fixar vi en annan dag så man kan sitta lite fler, men vi hade premiär med bordet och stolarna då vi grilla korv på dagen på söndagen. Visar mer bilder på terassen sen när det är mer färdigt.
På sen eftermiddagen åkte jag ut till mamma och pappa, Astrid och Erica kom dit också. Blev kvällsmat där ute och böt ut liggdelen på vagnen till sittdelen så nu är den äntligen på!


Välling

I onsdags var jag ju lammvakt så då fick de välling i flaska. Några lamm bara som inte får tillräckligt med mjölk från sin mamma, dem som fick tre eller fyra ungar. Annars hade det varit lite mycket att flaska 42 ungar annars. 7 tackor kvar ska lamma, så får se hur många ungar det blir till slut! Jag fick hjälpa en tacka i onsdags med den sista ungen, jag kom precis in och såg att hon hade en lammunge i baken och hoppa över grinden och hjälpte henne ta ut lammet. Halva va ute men det brukar gå lätt då när huvud, fram klövarna och magen är ute men den var fortfarande halva kvar inne i tackan så då fick jag göra ett ryck, så att den inte skulle dö. Tog bort påsen från koden på den också så den skulle kunna andas. Den första ungen klarade hon helt själv för den låg nära mamman. Sen fick jag stänga in den tackan med två lammungar, plus att jag märkte att en annan i samma "hage" hade också lammat, så fick stänga in den med. Var lite körigt då för Minella hade tröttnat på att vara i vagnen, hon var jätte trött och vägrade sova när jag gick med henne en stund innan, och var ju tvungen att flaska lammen också så när jag väl blev lammorska så hade hon tappat lusten så hon grina och gnällde, så då fick jag springa fram och tillbaka som en idiot från boxen som jag stängde in tackan i och mellan vagnen. Vagnen var ändå nära så hon skulle kunna se mig, typ 6 meter bort men det räckte tydligen inte. Hon ville bara komma upp och gosa. Så när jag äntligen var klar och hade hjälpt klart tackan så gott jag kunde så fick Minella komma upp på armen och hon blev överlycklig 😊


Kvälls gott

Blev lite sugen igår på lite gott så då blev det lite fruktsallad och glass 😊. Är så jäkla godis sugen hela tiden! Älskar verkligen godis, men har man inget hemma så fick man hitta på nått annat 😊


Lammvakt

Idag är jag lamm och hundvakt. Pappa jobbar ju på dagarna och mamma är borta på kryssning så då får jag hoppa in. Några flaskmatas och vissa är redo för lammning så det är lite att göra. Går allra bäst när Minella sover för då kan man göra allt i lugn takt, men det gick inte riktigt på förmiddagen, hon var vaken och låg och satt i vagnen. Gick bra i början men sen började hon ledsna. I eftermiddag är det Babysim också, det är en fortsättningsgrupp så det ska bli kul att lära sig lite fler saker! Roligast är iaf att dyka med Minella och se hon beter sig under vattnet :)


12:e april

Idag är det fredag, vi ska förbi min mamma och kolla in fler lammungar som har födds under veckan! Så mysiga och söta som lamm är så kan man inte låta bli att gosa och pussa på dem!
Igår så fyllde Astrid 4 år, tänk vad tiden går fort tyckte inte det var länge sen hon var 1, och 2 år!! Igår var även jag och Mike på första hjälpen kurs på kvällen. Minella var med! Det var väldigt intressant och man fick pröva, så om olyckan händer, så vet man hur man ska göra, gäller bara att man kan börja handla och göra det som krävs när det väl händer, för panik får man och stressad blir man, så då blir det allt svårare! Det kan handla om sekunder, så är väldigt glad över att vi gick på kursen och fick öva på några dockor! Får testa här hemma på någon docka sen så man kan bland annat greppen som man ska göra så kanske det kan underlätta! Mike var på en liknande kurs för några veckor sen med jobbet, men de var lite mer inriktade på vuxna.


Måndag

Blev sent igår, kom väl hem halv elva nästan. Men då tankade vi bilen också på vägen hem. Först var det påskbord, sen gick vi ut till lammen :). Efter det så gav vi påskägg till varandra, barnen fick leta vart dem var och lite senare så åt vi efterrätt (glassbomb) och tårta. Väldigt gott 😊
Minella fick massa fint i påskäggen av sin mormor och morfar och av tre mostrarna 😊. Hon fick även jättefin påskpresent av tant Polly och Micke 😊!
Idag har jag och Minella varit på eftermiddagen till st:Olofs kyrkogård och sen ut till mamma och pappa idag igen för att mysa med lammungarna 😊🐑.


RSS 2.0