29/4

snart är det äntligen helg. så i helgen är jag helt ledig. helgerna framöver kommer jag jobba minst en dag på helgen. så ska försöka plugga lite på en uppgift, eller måste och förbereda inför intervjun som jag ska göra på måndag. Hoppas hon kommer ihåg mig bara!

Valborg i morgon å april är snart över, hur fort ska tiden gå egentligen? snart maj om den går lika fort så är sommarlovet snart här, härligt men jag vill inte ha tentan och göra uppgifterna.. men det är sånt som hör till.

igår kväll var vi barnvakt åt min systers barn alfons och rasmus. tittade mycket på tv, film och spelade spel. läste även sagor. fick inflyttningspresent också precis som jag behövde :)

nej nu ska jag förbereda för en lektion i morgon.

slingor

har just tvättat ut slingmedlet.. jag och hannah hade väldigt kul när hon hjälpte mig.. ska snart se hur det blev, kanske måste blåsa håret. måste ju lägga mig snart ska upp lite innan halv sex så behöver sova och hatar att sova med blött hår. för det är inte bra för mitt hår..

för övrigt har jag jobbat hela helgen. rätt trött, fick inte sova så mkt i natt så får se hur taggad jag kommer vara hela veckan på praktiken. träffade min mamma, syster, rickard och astrid idag. de har ju varit på cypern och kom hem i torsdags. bruna och fina. länge sen jag såg skruttungen och då kunde hon gå bara lite nu springer hon typ fram och kan gå snabbt med uteskor också.. bara på två veckor typ.. helt otroligt.. saknat henne massor..
nej nu får jag sätta fart här..

puss

TRÖTT

Man blir skit trött av att vara ute på vfu. den här veckan är värre. somnar på bussen och orkar inget när man kommer hem när man egentligen behöver läsa, förbereda och greja saker..

fick reda på andra delen av tentan igår. å klarade den med :) sååå skönt att slippa behöva göra omtenta när det är sommar den 10 juni. utan nu får man sommarlov den 4juni efter tentan som är då. men kommer typ jobba hela sommaren så blir inte så mycket ledigt, men något annat än att plugga iaf. ledig från det.

får se om min kära familj får resa hem ikväll, var tal om att de skulle få resa sent ikväll/natt innan sa de att de skulle få flyga på fredag men det visar sig. hoppas det går bra bara.

nej nu ska jag byta om och laga mat.
puss

ny vecka

Har varit hem en sväng till pappa efter att ha varit i västerås och haft praktik. Fick träffa min lilla färdis också som har varit borta en vecka hos petra och jörgen. Mamma, erica, rickard och astrid har fortfarande inte fått kommit hem. de har fått ett nytt hotell så de har iaf tak över huvudet och mat för dagen. hemresan vet de inte när det kan komma att bli av. resenärer som skulle ha åkt hem i torsdags väntar fortfarande så de har väl förtur.. hoppas att de kan få komma hem snart saknar dem lite och speciellt astrid :) rickard och erica behöver ju komma hem till ett bröllop också som de ska gå på nu i helgen och mammsen behöver ha sin spruta och mediciner..

när jag kom hem nu för typ 20 min sen, så gick jag in och kollade för att se om tentan hade lagts upp och den ena hade det. helt otroligt, fattar inte men jag vart godkänd. skit glad men ändå så tycker jag inte att jag nästan var värd det för det kändes som att det gick så dåligt och att jag var sämst, men jag är väldigt glad att jag klarade den! den adnra delen har de inte lagt upp ännu. den som var lite svårare, chansade hejvillt en del på den. den får jag säkert kompletera men då har jag i så fall bara den ena delen av tentan och inte båda.. :P

nu ska jag förbereda lite och fixa iordning vad jag ska ta upp på lektionen i morgon. ska måla tussilago med akvarellpennor och vatten, därefter skriva fakta om blomman. det ska bli kul :D

puss

17:e April

Idag har jag jobbat från 10:00 - 15:00. Efter det åkte jag och mike hem till pappa. Mamma är ju med syster erica, rickard och lilla astrid på cypern en vecka. De kommer inte att kunna komma hem på måndag, som de skulle så får se när man får träffa dem igen. Hoppas att alla flyg kan börja köra snart igen. Mamma behöver ju sina mediciner och sin spruta, tycker synd om henne och lilla astrid.

Iaf vi åkte hem till pappa för att vara lite med honom och ge han sällskap, plus att laga middag till han, men innan det så tvättade jag bilen, för det behövdes. Fast bilen kommer väl bli lika skitig igen och sen full med pollen. Därefter vart det middag; kycklingfiléer egen klyftpotatis och b-sås :) Å nu är vi hemma igen. Tog med oss lite grejer hem, lite kläder, tavlor, böcker typ..

Hela veckan som har varit har jag varit på VFU (praktik) i västerås. Är skittrött om dagarna, går upp mellan 05:15 och 05:25 för att hinna. kl 6 måste jag gå till bussen för att hinna. På kvällarna är man hemma vid 17:00 och då orkar man inte så mycket mer än att laga mat. Behövs plugga och förbereda lektioner och sånt också, men det har jag inte gjort den här veckan för jag har varit sjuk samtidigt, väldigt förkyld. Men är på bättringsvägen. Hoppas jag hinner med allt skolarbete man ska bara. Kommer typ jobba varje helg fram till sommaren typ.

Nu blir det TV :)


tisdag

jag fattar inte, sedan igår kväll har jag blivit tok förkyld. bara nyser hela tiden typ tio nysningar på raken, snorar, är täppt ja allt. anatar att det är från vfu:n kan även ha varit lite på gång innan igår vem vet. inte så konstigt att man blir förkyld heller när man kommer till en skola med massa barn och alla har olika bakterier, då brukar man åka på en dingla hit eller dit. mike är iaf nu iväg och köper nässpray och massa olika sorter halstabletter..

igår så åkte min mamma, syster, Rickard och lilla Astrid iväg till cypern för att ha semester i en vecka. jag vill också resa bort till värmen just nu, men det går ju inte när man går i skolan och har praktik. har ju varit på cypern förut, emn vill resa för det fast jag skulle vilja testa något nytt i så fall :P träffade min andra syster med två barn i söndags, de var bruna och fina de med för de hade precis kommit hem från egypten.

i helgen som var så jobbade jag hela helgen, både lördag och söndagen.  annars gjorde jag väl typ inget speciellt kolla lite film var hem en sväng och sånt.

nej nu får mike ta och komma med det jag har beställt så att jag kan bli lite frisk och orka lite mera :)
puss

börjar närma sig

snart kommer köket bli klart. det är kakel uppe på väggen nu iaf och nya bänkskivor. bara luckorna kvar sen typ.. ska visa lite bilder tänkte jag:P

  
dax att börja öppna en del studentpresenterna nu så här 4 år senare :P
matservicen sundborn som jag packade upp och fick öppna som var fint inslagna
fick hela servicen av mormor i studentpresent :)

  
lite mer grejer och mike håller på med sovrummet :)

  
så här ser köket ut idag :) ni kan ju jämföra mot ett tidigare inlägg nedan
 som det såg ut när jag köpte lägenheten :P

ska bara lämna in köksluckorna sen, och städa ordentligt i köket. fortfarande gamalt kakel och skivor där. vill att de ska byta ut alla fönster snart också, vore så mycket enklare än att vänta på att sätta fast bokhyllan och skåpen. måste ju flytta allt så att de kan fixa fönsterna sen för de var tvugna att ha 2 meter yta som var tom som de skulle kunna arbeta på.. så kom snart!!!!


söndag eller måndag?

det är ju måndag idag men den är lika seg å tråkig som en söndag, bara för att den är röd. har jämt ångest på söndagar, vill inte till skolan. men när man väl kommer dit är det okej, men måste man göra alla uppgifter? en del är ju helt onödiga.. tycker jag iaf. har läst lite idag. inte hunnit så mkt mer, tog sin lilla tid. frida kom över och hjälpte mig med sökandet till nästa termin, så hoppas att det bara blir en klass för då får vi iaf gå i samma :D fick även en jätte fin inflyttningsblomma av henne en orkide :) jag som gillar dem :)

snart är det tänkt att titta på en film, när mike har sett klart serien som han kollar på just nu. det blir nog filmen the ugly truth, den tror jag kan vara bra. typisk film som jag gillar säkert :P

hela påskhelegn har varit i full fart och haft fullt upp hela tiden. kommer knappt ihåg heller vad man har gjort men ska försöka.. i torsdags så åkte jag och mike till maxi och storhandlade, plockade upp lite grejer, vad fan gjorde man mer.. vet nått men det ligger långt bak i huvudet.

i fredags åkte vi hem till mamma och pappa för att sno pappas bil och köra in ett skåp och sängramen plus massa kartonger.. på kvällen vart vi kvar hemma sen en stund beställde hem pizza till oss fyra :)
 just ja nu kommer jag ihåg vad som skedde mer på torsdagen, bakade hela eftermiddagen och var barnvakt hela kvällen hur kunde man glömma något sådant ;P visste att det var något :)

i lördags så pulade jag lite här hemma, åkte hem till landet med hannah för hon ville se lammungarna hemma som vi har fått :) på kvällen var vi iväg på 50-års fest

igår var vi på dagen ut till mamma och pappa, tog med mormor ut på lunch sen åkte vi hela packetet till farmor på fika, tillbaka till stan och duscha för att sedan gå hem till hannahbanna som hade en liten förfest, så det slutade på joar. jävligt mkt folk så man knappt kunde röra sig. kunde ha varit lite roligare just där nere, men hemma hos hannah är det alltid lika kul och trevligt :)

idag har jag bara varit hemma och läst, men tiden har gått fort ändå. är så fruktansvärt trött fast att man har varit "långledig" från skolan. till och med sovit ut till typ tio på morgonen och några dagar lite längre tror jag. roligast av allt i torsdags när jag vaknade var kl sju på morgonen när man fick sovmorgon men jag väckte mike och så gick vi ut till tv:n och låg i soffan och sov till något program, det var skönt :)

ska se film nu sen lägga mig tidigt börjar kvart över åtta i skolan i morgon. får gå upp halv sex i morgon.. :(
puss

bilder

tänkte lägga upp lite bilder :P
har just fått astrid att somna eller för mer än en halv timme sedan :P så nu e det tv tittande med datorn i knät :)
bilder från lägenheten för en och en halv vecka sen typ.
 
mike skruvar ihop tv-bänken, jag hjälpte till lite :)

 
köket. kaklet är borta. köksluckorna är kvar men ska
iväg på sprutmålning och bänkarna ska även bort de med.

 
andra sidan av köket, hallen där de nya bänkskivorna står.

 
hemgjorda smörgåstårtan jag gjorde kl sju
på morgonen till mike, vid hans födelsedag!

får lägga upp mer bilder sen på lägenheten, när det är mer klart. visade inte sovrummet pga att det är så mycket kartoner och lådor där inne så skulle ändå inte se nått.

första april

ah har inte skrivit hur det gick på tentan, men den gick inge bra iaf! kommer säkert få kompletera båda delarna. tror inte jag har varit så okoncentrerad någon gång som denna tenta. kunde inte alls fokusera mig på att skriva, blev bara störd av de andra som gick på toa fram och tillbaka, prasslade, gick och lämnade in tentorna och så vidare.. men vi får se, hoppas iaf att man kan ha klarat sig men räknar med omtenta, vilket jag inte heller ser fram emot för då kommer den vara den 10 juni när man har sommarlov och en stor tenta innan på den här kursen som började i måndags den 4 juni.

har för övrigt fått tillbaka min bil. den har varit inne på inlämning för att byta hela framrutan. var ett stenskott som gick upp i en stor spricka. självrisken vart 2000 kr, tycker det var rätt dyrt bara för att vara självrisk. inte så kul att lägga ut sånna pengar nu när man håller på att flytta och fixar grejer till kök och pengar redan har gått åt massor till möbler man har köpt. men man kan inte ha alltid tur här i livet.

förövrigt har jag mått skit från igår tills idag typ. hade ont i magen hela dagen igår i skolan och mådde illa i slutet på skoldagen. vart bättre när jag kom hem men sen på kvällen igen vid halv tio mådde jag illa igen och känndes som att jag verkligen skulle spy. försökte att spy också men det gick inte. mamma har varit sjuk hon med och spytt och legat i feber men hon började ju i söndags måndags någongång och jag har ju inte träffat henne sedan i helgen så tycker det kommer lite väl sent om hon skulle ha smittat mig.. hoppas jag inte blir värre bara för det har jag inte tid med. ligger redan efter med skolan och nu när det är påsk vill man ju koppla av lite också och göra något kul så vill verkligen inte bli sjuk! ikväll ska jag vara barnvakt åt astrid så hoppas hon e piggare nu också. tänkte åka hem nu snart för att baka lite också så man bullar och kakor här i lägenheten. går inte direkt att baka här hemma som det ser ut i köket. går knappt ens att laga mat. inget kaket uppe och ällt är skyddat med plast så inte så lätt att ha saker i skåpen heller.

glöm inte att det är första april idag! ;)
puss

RSS 2.0