31:a mars

Examensarbetet är igång, men det känns väldigt trögt just nu! Skit svårt att hitta litteratur och en del skolor är inte så snabba av sig att höra av sig om undersökningen :( Hoppas att det blir bättre snart och att man kommer igång med allt så man hinner med.

Idag fyller min syster år så grattis till henne :) Å i morgon är det första april. Då fyller Mikes pappa år och sen får man ju inte glömma bort att man ska aprilskämta :)

Var ut igår till mamma och träffade lammungarna igen. Några fler har fått lamm också, bland annat min Lindita och Bettan.


Här är muffinsarna med olika kladd på som vi bjöd på Mikes kalas :)
Jag provade bara den gröna och den var skit god :D
Tycker de blev väldigt fina och färgglada :P

födelsedags firande

Idag fyller min kära sambo Mike år. Han fyller 24 år :) Inte så kul att bli äldre börjar ju närma mig 24 jag med.. men det är några månader kvar iaf!
Har haft alla syskon med familjer här, och mamma och pappa och mormor :) så jag har haft full rulle hela dagen med att dekorera muffins, tårta och sen diskat med mera... Så har precis satt mig ner i soffan!

Igår kväll hade vi lite firande för Mike med några kompisar :) väldigt trevligt :)

Har ni kommit ihåg att vrida fram klockan en timme idag förresten? Gör det annars!!

I fredags var jag ut till mamma och kollade på lammungarna. tog dessa bilder då en dagar gamla.


En liten söt fläckis :P


Syskon :)


söt va? han har svart ringar runt ögonen som ser ut som glasögon :)


Den här lammisen var en annan kull med två syskon till :)

Har fått lite fler lammisar igår och idag fick min lindita lammungar 3 st. Sen har jag tydligen Långstrump, Bettan, Babben, Berta och Gilla också. Så när gilla får så hoppas jag hon får en bagge iaf och en flicka för då ska baggen heta Grurkan :) Sist fick hon två baggar så blir säkert två tjejer nu istället bara för att jag vill att det ska bli en bagge. Men annars får en tjej heta Gurkan. för det ska en heta :)


torsdag

Har gått en vecka idag som jag har ätit antibiotika och tagit det där speciella nässprayet. Några dagar kvar, slutar på söndag :) Men jag känner mig bra nu, vilket man oftast gör efter någon dag, men man ska ju ändå äta allt tills det tar slut.


Tabletterna och nässprayet som tas. 2 tabletter varje morgon
 2 tabletter varje kväll. samma sak med sprayet,
2st i varje näsborre morgon och sen på kvällen med.

Har skrivit på PM:et de här dagarna och nu är jag klar. Ska småjustera lite och läsa igenom det ikväll. Ska ut till mamma i morgon så får hon läsa det då. Samtidigt när jag åker ut dit i morogn ska jag kolla på lammungarna :) mamma skickade sms i morse att den första hade lammat <3. de e så fruktansvärt söta. De blir sötare och sötare ju fler dagarna går. som sötast vid en vecka gammla nästan när de börjar hoppa och skutta en del :)

På söndag fyller min älskling år! Så på söndag så kommer mamma, pappa och mormor hit, även mina tre systrar med familjer kommer också, så det blir lite kalas. All bakning är ju nästan färdig. Själva tårtan får fixas på söndag. Annars i helgen så kommer jag jobba på lördag.


tisdag

Har precis ätit upp min lunch. Ska om en stund upp till Frida, så att vi kan slå ihop våra kloka huvud och komma fram till något bra. Håller på för övrigt att skriva ett PM. Man ska komma upp i 15 000- 20 000 tecken. Typ 5-8 sidor eller vad det kan vara. Men det går inge vidare sörru. Fattar inte nått av det jag har skrivit och fattar inte vad man ska ha under vissa rubriker. Får se om de där exempel Pm:en kommer vara till någon nytta som kom nu idag när det skulle komma innan helgen.. :/ Men jag är inte bitter, jag är bara irriterad!

Är stressad också för att vi ska göra massa saker tills vi ska ut och undersöka. Varför kan inte lärare svara för och ringa upp en om man lämnar ett meddelande. Det är det som gör mig mest irriterad. Hur fan ska man hinna om man inte får tag på lärare, så man kan komma ut och undersöka :s

Hoppas alla andra har en bra tisdag och att min tisdag vänder och blir bra!


gårdagen

Igår så bakade jag från kl 1 till halv fem typ :) Jag bakade bullar och muffins till Mikes födelsedagsfirande. Så nu är det småkakor, muffins och bullar. Kladden till muffinsarna gör jag nästa söndag :P Sen är det bara tårtan kvar men den gör jag också på söndag!

Så här blev resultatet

Bullar i formar innan de åker in i ugnen :P


De sista färdiga bullarna som fick vara utan formar


Muffins som var väldigt suddiga..

Igår kväll så hann vi iaf åke en snabbis till Barkaby. Åkte typ halv sex, för Mike fick sluta tidigare. Marcus följde också med. Sen när vi var i enköping igen, typ kvart över åtta halv nio åkte vi till Putte och Issa  och spelade spel :)

Har ångest i min kropp för jag borde börja på mitt PM som ska skrivas men jag vet inte hur jag ska börja eller vad jag ska ta med. Kan det dära exempel PM komma. :/

Fredag

I torsdags så ringde jag till läkare sen så jag fick en tid på kvällen för de dahde jour. Det gick väldigt snabbt men jag har bihåleinflammation, så igår var jag till apoteket och hämtade ut antibiotika och någon slags spray för bihålorna. Man måste spraya på ett visst sätt så man inte skadar väggarna i näsan för då kan man skada hinnor samt få blödningsbesvär.. men det gick bra både igår kväll och i morse. Har inte kommit något blod än iaf.

Tanken var att jag och Mike skulle åka till Barkaby för att handla lite, men Mike har fått hoppa in och jobbet, vilket är jätte bra, så det får bli en annan gång. Han började 11 idag och slutar 8 ikväll. Så mina planer blev lite ändrade. Jag har börjat städat lite och ska baka sen. Väntar på mina ägg bara som mamma ska komma med :P Har hunnit med och kollat på våra bästa år också :)

Har ett PM som ska in nästa fredag och jag vet inte hur jag ska börja. Kommer gå skit med den uppgiften, fattar inte hur man ska få ut så mycket tecken. Tycker det känns som att uppgiften också är mkt tidsfördrivande. Jag vill ju hellre börja med examensarbetet för det tar sin tid.

  

Trevlig Fredag!

Det gör fanimej ont!!

Tycker värken blir värre och värre med min kind. Om jag håller min hand emot och trycker värker det men samtidigt är det skönt för då känns inget bultande och på något sätt lindrar det. Efter min lunch här hemma så gick jag och la mig i sängen för att vila och hade då onda kinder ner mot kudden och det var rätt skönt det med. Jag somnade till och med och kl var då 1. Somnade igår också när jag kom hem från skolan. kl 18 så somnade både jag och Mike till och sov mellan en halvtimme till en timme. fan vad skönt det var, men var såå seg sen att jag bara låg i soffan och kunde knappt sätta mig upp för min kropp hade ingen ork.

Är väldigt rastlös här hemma just nu och värkande kinden gör inte att tiden går fortare. Har inte gjort ett piss nödvändigt idag, men har tänkt att jag ska försöka baka, men först måste Mike komma hem och hoppas att han har sett mitt meddelande så han kan köpa lite mjölk för annars räcker det inte samt en citron. Är även väldigt glad och stolt över min Mike :)

Bihåleinflammation?

Jag tror att jag har fått bihåleinflammation. Började känna av det igår kväll. väldigt ont i vänstra kind, under ögat och även ner mot tänderna så att det även känns i käken. Har varit lite snorig så det kan väl vara det. Plus att jag har varit väldigt trött på senare tid, iaf de två sista dagarna, nästan somnat i skolan. Ögonen vill bara stänga sig och vila.

Så jag tog tag i saken och sökte på internet om bihåleinflammation och hittade det här:

Bihåleinflammation kännetecknas ofta av att en förkylning inte vill ge med sig. Det kan smärta i kinderna, kring ögonen, i pannan eller i tänderna och i överkäken.

Varför bihåleinflammation uppstår:

Normalt passerar luft, slem och vätska fritt in och ut ur bihålorna. Vid bihåleinflammation är utloppet från bihålorna till näsan tilltäppt, på grund av att slemhinnan i näsan är svullen. Orsaken till svullnaden kan till exempel vara influensa eller förkylning. Alla förkylningar påverkar bihålorna och det är därför en flytande övergång mellan förkylning och bihåleinflammation. Om inflammation förekommer ofta, eller varar lång tid, kallas den kronisk. Inflammation i bihålorna i käkbenet kan i sällsynta fall bero på inflammation i en tandrot.

Hur bihåleinflammation känns:
  • Smärta i pannan, kindbenen, tinningarna, nacken och/eller bakom ögonen.
  • Smärtorna förvärras när man böjer sig framåt eller när man går.
  • Den drabbade får ofta snuva samtidigt med täppthet i näsan, omväxlande med rinnande
    näsa.
  • Vid kraftig inflammation kan man få feber och bli trött.

Goda råd:
  • Undvik stark värme eller kyla, eftersom temperaturförändringar ökar smärtan i bihålorna.
  • Det kan hjälpa att andas in ånga eller fuktig luft, det tunnar ut slemmet, vilket gör att det rinner ut lättare.
  • Drick mycket vätska så att kroppen får ett stort vätskeinnehåll, det gör också slemmet tunnare.
  • Ligg med huvudet högt när du sover.
  • Undvik att röka.
Behandling av bihåleinflammation:
  • Det viktigaste är att skapa avflöde från de tilltäppta, eller nästan tilltäppta bihålorna. Det kan vanligtvis göras med lokal spray som innehåller medel som minskar inflammationen (ex. nasonex eller rhinocort).
  • Antibiotika används vid svårare fall av bihåleinflammation, om man t.ex. samtidigt har feber och/eller svår värk.
  • Vid kraftig inflammation i käkbenets bihålor kan läkaren i vissa fall vara tvungen att punktera bihålan genom näsan och skölja ur den. Ingreppet ger ofta en snabb lindring och kan förkorta sjukdomsförloppet.

tror jag ska gå och andas in lite ånga. Har ju faktiskt använt nässpray då jag var lite snorig, så jag har ju försökt att undvika bihåleinflammation.


Skola

Idag har jag varit i skolan. Började en väldigt konstig tid kl: 13:00-17:00, men vi slutade lite tidigare så vi gick närmare halv fem :) I morgon är det samma tid igen i skolan, men innan det ska jag och Frida ringa massa skolor till vårt Examensarbete. Kommer vara lite små nervös. Inte långt kvar nu, ca 12 veckor tills man är klar med skolan. Så i början av juni har jag min examen :) efter 3,5 år! Kan knappt fatta att det snart har gått så lång tid. Går väldigt fort, men har haft det väldigt kul men också jobbigt på vägen!

Puss


Bak

Har just bakat till Mikes födelsedag för att bjuda lite på familj och släkt. Ska baka muffins, bullar och sen en slags tårta sen, men det blir inte ännu kanske nästa vecka om jag ska hinna :P

Bilderna har väldigt dåligt ljus men man ser ju lite iaf :P


Hjärtan som är klara. De ska paras ihop två och två
med kladd mellan två st.


Här ligger de uppåned för att få socker på sig.


Sen blir det chockladkakor :)

Idag så har jag varit med Astrid. Hon sov över här i natt och jag är väldigt trött, för man sover inte själv så bra när man har henne. Men det är ändå mysigt.Igår på dagen så jobbade jag.

I fredags kväll var jag och Mike på bio. Vi såg Min låtsas fru :) Den var jätte bra!

Nu ska jag försöka ta något att äta för jag har ju haft full rulle med bakning i typ två timmar.

hemtenta

Nu är hemtentan inskickad också:) mamma har hunnit läst igenom, vilket hon alltid får göra. Blev klar igår kväll med alla uppgifter men läste själv igenom arbetet vid lunchtid. Sen när jag kom ut hit till mamma så har även hon fått läsa, så att språket ser bra ut. Skit konstig och svår uppgift, mamma fattade ju knappt innehållet, gör inte jag heller egentligen fast jag har skrivit det. Boken som man har kollat ifrån är 23 år gammal det säger ju en del plus att det är vetenskapsfilosofi, hur flummigt är inte det. Filosofi som redan är svårt... Men det är väl bara att fixa till den lite om han inte är nöjd!

Har hunnit städa idag också hemma och varit ute på en kortis promenad med Färdis innan mamma kom hem. Nu blir det snart fika. Sen ska jag in till stan igen så ska jag och Mike hälsa på hans pappa.


Från Thailand


Allt detta har jag fått från mamma och pappa, som de handlade i Thailand.

Lite kläder, smycken med mera


Mina fina skor :)


Klänningar och bikini :P


Underkläder, hur sköna som helst


Smycken och naglack


Ringarna


och detta fick mike :)

Mikes kläder, massa massa tröjor fick han.




Han fick underkläder han med :P

Och det här fick jag och Mike av Astrid :)

En fin lampa från Astrid


Och här är den uppmonterad.

Mamma och pappa hade mer hem till Mike och mig än till sig själva :)




10:e mars

Det var ett tag sen man skrev här sist. Har haft full rulle med en hemtenta som jag håller på att skriva på. Den ska in i morogn och jag hoppas att den hinner bli klar i tid. Borde kunna bli det, för så mycket är det inte kvar, bara en del. 2 av 5 uppgifter är iaf klara. ska bara läsa igenom dem två. Sen är det 2 som behöver skrivas på lite till ca 100 ord eller nått. Och den sista behövs det bara lite finslipning och läsning så den är nästan också klar. Men ska fortsätta efter lunchen, för just nu e jag hungrig och vill ha mat. Har ju iaf skrivit lite på den ena frågan nu på förmiddagen. Har ju även haft fullt upp med att bo på landet och sköta allt där, men nu har vi flyttat hem igen. Kom hem i söndags kväll kan man säga, för vi besökte Astrid med familj också innan vi landade här hemma med lite tv-tittande. Igår som var den ändå schemalagda skoldagen så hade jag och Frida väldigt roligt, båda var trötta mest Frida :P men vi skrattade och skrattade sketa mkt innan den sista föreläsningen så jag fick ont i magen. Tänk vad mycket roliga saker man kan slänga ur sig när man är övertrött så allt blir knäppt och roligt!

Efter jag slutade kom Mike och hämtade mig vid skolan så åkte vi till sjukhuset för att besöka hans pappa. Efter det så åkte vi tillbaka till Enköping och åt på Donken. Sen var senkvällen kommen och det tittades på big brother. Har 4 favoriter av de som är kvar, varav den ena är Gurkan :D

Nej nu skriker min mage efter mat!

2/3

Idag har jag varit i skolan. Har inte varit där sedan i torsdags. Men man har hunnit gjort massa annat och fixat och donat. Ska snart byta om för att sedan gå ut och fixa till alla djuren plus att starata igång pannan IGEN! Men sedan helgen har pannan varit bättre, har haft 17-19 grader inne iaf så det är ett stort plus.

På söndag kommer min familj hem igen. Saknar Astird jätte mycket och kollar massa bilder på henne i min telefon varje dag typ. Har skickat sms med mamma varje dag nästan och de har det bra. Sol och värme. de har bland annat kollat på något speciellt vattenfall, varit på apberget och ridit elefanter.. Vill också, kan det inte bara bli vår här hemma nu och sen sommar..


Det här fick jag från min vfu-skola. Häftet var från eleverna
och skålen och godiset var från min handledare:)



Jag blev jätte glad :P

Kom på att om 5 månader är jag 24 år gammal. Ursch fy och blää vad gammalt det lät...

Ikväll ska jag laga världens godaste kycklingsoppa. Är inte som en soppa riktigt, fast att den är det, utan det skulle kunna vara som en blandning av en soppa och gryta också.. men det är vad jag tycker.. Har köpt gott bröd till idag också.

RSS 2.0