Tentadag!

Idag har jag skrivit tenta hela dagen känndes det som. Satt nästan i 5 timmar och var stor del av tiden väldigt okoncentrerad och ont i fingrarna efter pennan när man spänner sig när man skriver. Massa folk också som gick på toa och gick ut hela tiden plus att tentaansvariga satt och pratade högt så de störde oss!! Men, jag hoppas att det kan ha gårr bra ändå. Kan ha gått bra eller väldigt dåligt! Hoppas på det bättre :) När jag kom hem så tvättade jag köksfönstret, tycker jag var bra gjort av mig trots att jag hade huvudvärk. Fick det efter tentan, tur att jag inte hade det när jag skrev den!

På fredag kommer den här sötnosen att komma hit och sova över hos oss :) Valde den här bilden för att inte visa ansiktet för mycket. Så den här passade lite bra när hon tittade den och sitter i dockvagnen! 


Sitter och väntar på att bonde söker fru ska börja :)

24:e oktober

För 5 år sedan var den här dagen den värsta i mitt liv, då min morfar som rycktes ifrån mig. Min stora idol och förebild! Tänk att det har gått 5 år. Att det kan gå så fort, minns det som igår. Kommer alltid att minnas min älskade och bästaste morfar! Saknar honom otroligt mycket! På dagen var jag till minneslunden för att tända ljus för honom och lämna röda rosor.



Nu ska jag åter kolla på ensam mamma söker!

torsdag

Igår var det en vecka kvar till tentan. Försökt att plugga nu en stund på förmiddagen men det går inte som jag vill riktigt.. hoppas det går bättre efter lunch med nya tag! Fick reda på vår geofrafitenta igår :) Jag klarade den :) fick 30,5 poäng av 32 poäng. trodde inte att jag skulle få så bra så riktigt nöjd. skulle bara bli glad av godkänt men fick väl godkänt nu.

nu blir det lite mer tv-tittande en stund :P

I morgon gäller det.

Har Historiskt berättande i morgon på schemat. Ska stå inför 10 personer och berätta en historisk händelse rakt av, utan papper framför sig eller anteckningar, alltså bara ur huvudet. Får se hur det går... :/ har testat några gånger att berätta tyst i huvudet, känns konstigt att berätta högt för sig själv så det blir alltid tyst. Men nu ikväll skulle jag försöka att berätta högt hela tiden och jag kom av mig hela tiden, kan ju typ berättelsen men inte när jag ska rabbla det hägt, blir bara massa ord som: ööööh, och, åååhh.. typ. Varför ska det då gå så dåligt när man pratar högt när man kan det rätt bra tyst berättande i huvudet..? det där med inlevelse funkar inte heller då.. men men får gå som det går. alla är nog nervösa och jag har ju iaf försökt. just ja min berättelse kommer att vara om drottning Kristina.

Ska nu ikväll, snart när mike har tränat klart, åka tillbaka till stan för att bo där. Har bott här på landet sedan i torsdags. Mamma och pappa har varit i London, så vi har varit hus och djurvakt.

De fyra!

Mina favoriter i Idol är från allra början Jay och Elin och innan fredagsfinalerna tillkom kom två favoriter till som är Linnea och Geir. Killarna har en otrolig röst, en röst som jag gillar, speciellt Jay med sin lilla rockiga hesa röst helt i min smak. Elin är så söt och sjunger väääldigt bra, men hon måste få bättre uttal. Geir e sjukt skön och har en härlig röst tycker han e skit bra och ser trygg ut på scen. Tillsist Linnea hur cool som helst som bara rockar loss och sjunger jäkligt bra. Visst finns andra bra men dessa är mina favoriter. Tycker två bara blir sämre och sämre i Idol och det är Linda och Alice. Tycker de var mycket bättre i början än nu. Tycker alice mest gnäller i mikrofonen och låter som en bäbis och linda är inte lika bra längre. Tycker inte att de utvecklas alls, men det är min åsikt.

Tror jag börjar bli sjuk, börjat hosta en del och konstig i rösten, vill verkligen inte bli sjuk nu när vi kommer ha en berätta övning i veckan och massa plugg inför tenta som också börjar i veckan.. :/

onsdag

Ska snart gå upp till Frida för att plugga lite Historia :) Hoppas det kommer gå bra, flöt på bra sist :) har varit i Domkyrkan idag och haft lektion. Glömer bort hur häftig den kyrkan är egentligen..

nu får jag sms, så ska väl knata upp till frida för nu är hon redo efter lunchen :P

7:e oktober

Idag har det verkligen gått jätte dåligt att läsa, hur ska jag någonsin kunna greja det här, får jag en känsla av. går inte att kocentrera sig alls och vet knappt vad jag läser. jag hoppas det blir bättre så man fattar något till tentan. är väldigt frustrerad och arg på våra lärare, både från historian och religionen som inte kunde göra det bättre för oss än att lägga tentan tidigare, så man missar två hela lediga dag att plugga till tentan, så nu återstår typ ingen dag till att plugga till den. detta gör mig väldigt irriterad. skulle ha tentan fredagen den 29 oktober, men nej nu måste vår religions kurs börja den 28 och ha lektioner både den 28 och 29 så vi måstte ha våran historietenta onsdagen den 27:e oktober istället. varför kan de inte komma överrens tidigare eller göra det till det bättre för våran skull, det är ju vi som får lida.. bläää! ser inte fram emot detta och har typ redan givit upp redan efter den första veckan :s ser inte alls fram emot den här hösten längre!!

ska försöka släppa alll pluggånest nu, för ska åka hem till Astrid och vara barnvakt åt henne ikväll.


4:e Oktober

Just nu sitter jag vid tv:n men tittar inte på något tv-program för Mike och Marcus håller på att spela Fifa.. Skit tråkigt för mig!!! Men kl 8 ska jag ha tv:n :) I fredags började vi ny delkurs, som är historia. Hoppas den blir rolig och inte är något historiskt som är tråkigt.. Vi börjar på 800-talet till ca 1850-talet, så får se vilket som blir mer och mindre intressant. Vi ska bland annat göra en berättande övning. Ska berätta en historisk händelse, som man ska kunna berätta i grundskolan. Vi ska stå och berätta för de andra i klassen i ca 5-10 minuter och försöka tänka på en del smarta grejer så att lyssnarna blir intresserade och sånt. Har inte riktigt bestämt mig vad jag ska berätta om, men jag har en aning. Det är ju ett tag kvar, så har ju lite tid att fundera lite.

när jag var hemma för någon vecka sen bad min mamma att ta ner mina priser från dansen som har stått och samlat damm på mina garderober. Trodde de skulle få stå kvar där men icke sa nicke. De har hamnat i kartoner nu istället och står på skrubben hemma. Var lite kul att kolla igenom några av dem, har ju några som är lite favoriter och som man minns mer än vissa andra.



Dessa är mina favoriter och som jag minns allra bäst.
Har till och med en maskott och ett tidningsutklipp,
från när vi vann i dubbelbuggen, på en av bucklorna.



I helgen så har jag jobbat både lördag och söndag. På fredags kvällen hade jag och Hannah en liten mysig kväll för oss själva, med massa godis, chips och morötter med dip till film och tv-tittande :) På lördags kvällen var vi på förfest hemma hos Hannah innan vi drog ner till Oktoberfesten, där det var väldigt mycket folk. Igår kväll blev det bara en slapp kväll för var så trött och seg, så då blev det tv i stort sett.

Ha en bra kväll!


RSS 2.0