Veckan


Var ett tag sedan jag skrev, men har inte hunnit och inte varit hemma. Har bott hemma hos mor och far från tisdags dag tills idag dag och då hade jag inte datorn med mig så jag orkade inte blogga., ifall man ville lägga upp någon bild. Så under dessa dagar jag bott hemma så jag har hjälpt till att måla uthusen en del, Moa med så klart. Det var hennes uppdrag egentligen, men så snäll som jag är så hjälper jag ju till. Rätt varmt att måla i värmen..

Har även haft en systerson hemma hos mamma i två nätter och två dagar. Så har blivit lite barnpassande. Hans bror har spenderat det senaste dagarna på barnakuten i uppsala, men nu mår han som tur är bättre! Förutom att måla och ha passat barn så har jag ju även läst lite i min bok, badat i poolen som det är ca 24 grader i, samt solat lite :). Äntligen lite fint väder medan jag har varit ledig. Men idag var det rätt molningt, men det va rätt skönt ändå, varmt ute ändå så man ska inte klaga :) Har ju även varit till västerås och skrivit på papper till mitt nya jobb! De ringde förra torsdagen och sa att jag hade fått jobbet, och i tisdags så åkte jag dit oh skrev på papprena :) Så i mitten av augusti har jag ett nytt jobb!

I morgon så jobbar jag, sen ska jag ner till hannah på kvällen :)
I helgen så var det midsommarfirande, samt besök på kolmården :) Blev jobb på söndagen och födelsedagsfirande av fyra personer på söndagseftermiddagen. På kvällen blev jag och Mike bjudna på mat hos Jerka och Maja, sen åkte vi fyra och fiskade. Jätte mysigt :) Bilder kommer sen från både fisketuren och kolmården!


så här såg jag ut på midsommarafton


Här är efterrätten på midsommaraftons kvällen
som jag, Mike, Micke och Polly åt  :) riktigt gott :D

bilder från midsommarafton på dagen kommer också upp senare!

Glad midsommar :)

Sitter och väntar på att Polly och Micke ska komma hit på midsommarmiddag. Vi ska äta grillat och dricka gott. Har gjort i ordning allt nu, så nu kan de få dyka upp :P. Det blir självklart även efterrätt, men de vet inte vad det blir, vilket är lite roligt :D Hoppas det blir bra bara :D

Annars idag så har vi varit på midsommar/födelsedagslunch mitt på dagen. Jätte mysigt och gott!
Därefter åkte vi till Husby-sjutolft och fira midsommar där med. Alla mina systrar med barn var där :) Kollade när barnen dansade runt midsommarstången och köpte lotter :P Vi åkte även traktor och kärra, vilket är en tradition och som man gör där :) Bilder från dagen kommer senare, troligen i morgon eller nått :)
Kyrkan som är mittemot hade massa folk, för det var bröllop, så man fick se lite av böllopet också, när de kastade ris, åkte häst och kärra, med mera :) Såg väldigt fint ut!


Lite nya kläder :)


De två första klänningarna har jag skickat efter. Den tredje är på väg.
Svart linne, rosa skjort/tunika, chino´s, vit blus, svart blus, jeans shorts.
Det blev även en del ankle strumpor :P


Köpte detta par skor :) väldigt nöjd över dem :P

Väldigt nöjd över mina köp som jag inhandlade igår :) Även nöjd med det jag skickat efter också. tredje klänningen hämtar jag nog i helgen, för den var försenad..

torsdag

Igår Var jag i Uppsala med Frida och Åsa. Vi åt gott på restaurang typ 2 timmar. Sen gick vi lite på stan och jag hittade lite saker som jag köpte :) Hade en väldigt trevlig dag igår :) Känns konstigt att man inte kommer att möta några vänner i skolan längre och konstigt att inte ens behöva åka till skolan för att plugga, men det ska även bli nice att slippa :) :P för nu är man ju lärare själv och man kommer ju ändå åka till en skola och jobba, men man slipper plugga och får undervisa istället :)

Tänkte att jag skulle visa det jag köpte igår, men det verkar inte gå just nu, någe fel på sidan, eller så e min dator lite lat just nu.. Men får visa sen..

Idag har jag haft en liten städdag här hemma. Jag har även haft en bakdag hos farmor. Åkte dit till halv två och åkte därifrån vid fem. Så det blev ett tag. Vi bakade till hennes 90-års dag som är nästa helg :P Vi bakade bullar och två sorters småkakor. Sen ska jag baka chokladrutor som jag tar med mig. Sen blir det väl tårta och säkert nått mer.. :P

Kan förklara lite kort om förra inlägget. Mamma och pappa ska renovera sitt hus på övervåningen. Där mitt rum befinner sig och ska ändras. Det ska bli gästrum, så när jag sover där så kommer det ändå vara som mitt rum! Det kommer alltid vara mitt rum, eftersom det är det rummet jag har haft i hela mitt liv. Nu bor jag ju inte hemma längre, men det är ändå mitt rum, som blir ett gästrum :P.  Jag är ju rätt ofta hemma hos mamma och pappa på landet och det är också hemma för mig. För där har jag alltid bott och mår bra när jag är där hemma på landet. Speciellt så här på sommaren, när man har en ledig dag, så känner jag mig instängd genom att vara i en lägenhet och inte kunna få gå på gräsmattan hur man vill, så därför åker jag gärna hem dit, vilket jag också kallar som hem. På ett år så händer det ju att jag sover där en del nätter också. Kommer ihåg när jag och Hannah bodde tillsammans 2008, så hade vi en beteckning på hem, som var till lägenheten och hemhem till ens föräldrar. Det tycker jag var skit smart, för där man är uppväxt och har bott hela livet, plus att föräldrarna bor kvar där är för mig ett hem :) Skulle beskriva det här kort men blev lite långt iaf.. :P




tapeter

Mamma och pappa håller på och renoverar hemma på landet. De byter ut alla fönster på övervåningen samt dörrarna. Det ska tapetseras i alla fyra rum där uppe och även nere i hallen på nedervåningen och vardagsrummet som också är på nedervåningen. Det har hitills påbörjats i "mitt rum" som ska bli gästrum. Jag har varit med och valt tapet, i stort sett till alla rum :) Tycker den tapeten som jag visar nu, som är i mitt rum är fruktansvärt söt och fin. Hela rummet ser mycket större ut nu och det är i vanliga fall väldigt stort, med de gamla tapeterna. Ska visa mer bilder sen när allt är klart. I rummet intill kommer mamma och pappas göra nuvarande gästrummet till deras sovrum (De har haft det rummet som sovrum för ut då min syster också bodde kvar hemma). Den tapeten kommer bli as crym och cool. Det är fåglar på och den gav jag som förslag också, men till vardagsrummet. Men pappa min tycker det skulle bli fint i sovrummet :P Som sagt visar mer bilder sen när de andra rummen får renoveras, de har inte påbörjats ännu, inte ens med fönster. Men under sommaren ska det bli klart!

Klicka på bilderna så ser ni bilden större :)


Så här var det när Robban höll på att byta ut de gamla fönstrena till de nya,
plus tapeterna som satt innan.

Har varit i Västerås en stund på morgonen idag och sen vart ut till mamma och pappa och var med färdis, då mamma var borta helda dagen och pappa jobbade. Så jag var hundvakt.

I morgon ska jag och Frida till Uppsala föra att träffa Åsa och umgås med henne! :)

bäddset

Idag har jag jobbat och det har varit en väldigt krävande dag! Hoppas inte på att resten av sommaren ska bli så!


bäddade den här sängen förra veckan i uppsala.


Bäddade upp samma i enköping idag fast i en annan färg, beige.

Kom hem för en liten stund sen och nu ska jag laga mat. Mike ska sluta 8 om han inte måste jobba över så är väl dax att börja med middagen!

20:e Juni

Idag fyller min pappa år. Sen fyller även två av mina syskonbarn år idag också :) Grattis till er tre! Sen är det ju inte vilken dag som helst, Det är Linda-dagen, så idag är det jag som har namnsdag ;)

What are words

Finns en så väldigt fin och vacker låt. Den är väldigt sorgsen och tårarna kan komma när som helst. Har snart lyssnat på den i 2 veckor! Ni måste lyssna. Tänk vilken fin kille det är, och att se videon till gör att den blir ännu finare :)

Låten är:

What are words med Chris Medina. Kolla på youtube!
Han har även varit med i idol i år och hans fru fick skaka hand med juryn :)

Tror den här är en av de 10 bästa kärlekslåtar och så fint skrivet :)

Bilder från Ektorp!

Ja igår var jag som sagt på lite äventyr! Jag var på ektorp och mitt lag kom sist i år! :( Annars har jag alltid kommit två med mitt lag, men tyvärr så var vi inte så i år, men vi hade kul iaf :) Massa kul hände och det här året var roligare än förra året! Fick bland annat baka tårta på tid, ha ögonbindel och ta och klämma på den till vänster och lista ut vem det var :) Jag fick Mike, inte så svårt :P Kasta stövel fick vi också göra och spotta en godisråtta ur munnen så långt vi kunde. Sen var det en hel del annat också :)

Tänkte bjuda på lite bilder :)


Volleyboll :P


Volleyboll och lite häng :)


På kvällen efter grillningen :)


Mitt lags Tårta var gubben, kom tvåa och vinnaren var Red army.


Dans och tårtkrig :D

Så här kan man säga att kvällen såg ut :P

Lördag


Vaknade för snart en timme sen, suttit lite vid datorn och ätit frukost sen dess.
Idag kommer det bli äventyr och hoppas det kommer bli riktigt skoj, med massa lekar. Vi ska nämligen till Ektorp och jag är i det bästa laget, det blåalaget, med Marcus som lagledare :) Jag e rätt utvilad iaf, somnade i soffan till tv:n och vaknade till vid och och frågade Mike vad klockan var. Han tyckte vi skulle sova i soffan, men tror inte det är så bra för min rygg. Så jag la mig i sängen, vilket han också gjorde men på morgonkvisten gick han ut till soffan och sov, han har väldiga problem med sin allergi just nu, så han tycker det är bättre luft och svalare i soffan, fast vi har öppet fönster i sovrummet..

Min systerdotter firar även 18 år ikväll. Hon fyller om tio dagar, men det ska firas ikväll med middag och vin! Men vi kommer nog troligen dyka upp lite senare på kvällen :P Tänk att hon redan snart är myndig, tjohho!. Kommer ihåg när jag var liten (6 år) när hon föddes och jag och Min storasyster Erica hade nattlinnen i skönheten och odjuret, och så hade vi ett docknattlinne med också skönheten och odjuret så de fick Evelina ha på sig. vi satt i soffan och mamma tog ett stolt foto av sina minsta döttrar tillsammans med sitt första barnban, den bilden hamnde sen i en veckotidning :)


Present av mamma


Har fått det här linnet av mamma i namnsdagspresent, lite för tidigt.
Har ju namnsdag på måndag, då det är Linda :)


Väldigt söt färg och tror den kommer bli jätte fin till shorts eller jeans :P

Har varit ledig idag med och så klart så har det regnat!. Så idag har jag storstädat badrummet från golv till tak. Skrubbat och skrubbat. Tog ca 2 timmar. Städade även de andra rummen lite granna. På eftermiddagen så åkte jag hem till mormor och bjöd henne på fika, äldsta syrran kom också dit på fika.

16/6

Har varit ledig idag. Kommer vara ledig tre dagar till, men förstår inte varför ska det vara dåligt väder när jag är ledig och fint när jag jobbar?!! Brukar alltid bli så här, när ska jag få sola egentligen!!!

Idag har jag gjort lite ärrenden, vart ut till mamma en sväng och fixat lite här hemma. I morgon ska det regna mycket och då ska jag storstäda badrummet och skrubba det ordentligt. Kommer väl ta några timmar bara, brukar göra det, fast det är bara ett badrum. Ska även till mormor och bjuda henne på fika, som tack för examenspresenterna jag fick. hon var inte med på kvällen, då hon har ont i benen och vill inte vara uppe så sent. Ska nog till farmor på söndag och bjuda henne och Gösta på fika också, som tack för examenspresent. De var inte heller där, gamla och skruttiga, plus att farmor har problem med foten som kanske ska opereras, och då fyller hon 90 år i juli.

När jag hemma på landet, läste jag lite ur min bok som jag påbörjat, har inte läst sen i fredags, men läste typ 30 sidor idag. Den är fortfarande bra :) Kommer nog bli bättre!

Världens bästa och roligaste komiker :) kul att läsa om hans liv och speciellt hur han var som barn :P


Min fina blomma som jag har fått av Hannah :)
Alla knoppar är nu utslagna :P

Onsdag

Om en stund ska jag åka till Uppsala för att jobba. Har jobbat 5 dagar i rad då, något som jag inte har gjort sedan förra sommaren. i vintras var det en del jobbande när man hade lov från skolan men inte flera dagar i rad, som jag kommer ihåg. Faktiskt lite ovant att jobba flera dagar i rad när man inte gör det medan man pluggar! Hela dagen går bort typ, åker typ kvart i nio hemifrån och kommer hem mellan sju halv åtta. så man har inte så mycket kvar av dagen att göra än att glo på tv, hinna laga mat och äta den. Så igår blev det sen kvällsmat, kl 9 på kvällen. Mike kom hem efter 10, men han hade tydligen ätit på jobbet, så hans portion med mat fick åka ner i matlådan så han har lite extra mycket mat idag :P

Nu ska jag ta och borsta mina tänder för jag har just ätit upp min frukost :)

Tänk att halva juni har gått idag. Fan vart tar tiden vägen? Man hinner ju inte ens njuta av att vara i sommar månaderna. Jag vill att det ska vara sol när jag är ledig och så kan det få regna vara molning när jag jobbar :) För annars blir det skit varmt inne i butikerna!

12/6

När jag kom hem igår kväll var min Mike hemma efter ha varit på kryssning med jobbet. Han kom hem med massa gott :)


Mycket godis kom hem :) en del choklad ligger i kylen också,
så han köpte på sig ett lass


Massa olika parfymer av Calvin Klein


En Calvin Klein väska fick jag :)

Idag på förmiddagen hann jag träffa Astrid en lite puttestund. Fick se kattungarna och kaninerna också :) söta :D
Efter det så har jag jobbat. När jag slutade åkte jag hem och plocka in lite sommarkläder i garderoben som har legat i en stor säck nere i källaren under vintern. Får se när Mike kommer hem, han jobbar lite idag eftersom de åkte p¨å kryssning i fredags eftermiddag. Ska väl laga mat när han kommer hem. Men vet inte vad jag ska laga riktigt eller vad jag är sugen på. Ätit mig mätt på en hel del godis nu, som jag inte kan sluta äta. Men måste ju ha middag i magen också, så får se vad det blir.

11/6

Idag har jag jobbat, vilket jag även ska göra i morgon och fram till onsdag.  Just nu är jag hemma hos mamma och pappa och sitter mormorvakt. Hon skrevs ut från sjukhuset redan igår, när hon inte ser helt klart på ena ögat och när hon har dålig balans så hon kan trilla till i vilken sekund som helst. Så mamma tog hem henne hit, för hon kan inte vara i sin lägenhet själv efter att hon ramlat. Mamma och pappa skulle bort ikväll som var bestämt sen en tid tillbaka, så mamma frågade om jag kunde sitta här hemma med mormor under kvällen. Så vi har ätit middag tillsammans och just nu vilar hon sig en liten stund innan vi ska kolla på tv ett tag.

Igår när jag jag var här hemma på landet på dagen så började jag läsa min bok som jag fick av mamma i julklapp. Hinner inte läsa vanliga böcker när man pluggar, för då har man tillräckligt med litteratur ändå att ta sig igenom. Så nu har jag äntligen börjat på den. Efter 20-30 sidor var den bra och kan redan efter så lite sidor reckomendera den. Nu är jag på sidan 70. Boken är Robert Gustavssons bok, Från vagga till deadline :) Han är ju världens bästa komiker :D

Nu ska jag gå ner och kolla om mormor vill gå upp en stund efter en liten vilostund!

presentbider


Tänkte visa några bilder på mina presenter från examensdagen :) Alla är jättefina :D


Min fina Kamera som jag fick från min Mike :)

 

 
En vas och sen champangeglas                               Två smycken ena Tomas sabo och andra Snö :)

 
Världens häftigaste tårtspade som är en klacksko som jag önskade mig :) Planksteksplattor, skål och glasuppläggningsfat i fisk och en kniv till :)

 
Fick 6 st ölglas till min samling, den till höger och 5 snapsglas som är i mitten. Sen fick jag även Vinglas :)
Önskade mig även små pajformar som man kan ha som förrätt eller efterrätt och alla gäster får en varsin :)

  
Fick en kötttermometer och massa presentkort så jag kan köpa fler glas till min samling :)

Jätte glad och nöjd med mina FINA presenter :)


Gårdagen

Igår var jag med mamma på stan och gjorde lite ärenden. Sen åkte vi till sjukhuset för att hälsa på lilla mormor.
Min mormor ramlade i förrgår och landade på ansiktet så hon har fått sytt i pannan, är helt blå i hela ansiktet, ena ögat är svullet så hon inte kan öppna det och ett svullet och blått knä. Men tur hade hon också, eftersom hon inte brött något. Hon hade varit ute och handlat och när hon kom in i källaren för att ställa av rullatorn ramlade hon. Tur som var hörde en farbror en smäll som gick tillbaka för att se vad som lät, (han mötte mormor i dörren) och då låg mormor pladask på golvet och det var massa blod på golvet. Han larmade och två ambulanser kom. En annan granne kom sen för att gå in, hon hade varit på promenad med sin huns och då kännde mormor igen henne och va rätt klar i huvudet, så hon var så snäll och tog hand om hennes köpta varor, som vi hämtade igår sen. Även hon berättade att det hur mycket blod som helst på golvet och hela mormor. Men jag är jätte glad att det gick så pass bra som det gick! Kände knappt igen henne när jag kom till sjukhuset, man såg inte att det var hon. Hoppas hon bättrar på sig lite och kan komma hem snart. :)

På kvällen åkte jag med hannah till Ikea i västerås och handlade lite :) Fick lite saker med mig hem. :P

Lite bilder från ceremonin


Åsa, Frida och jag utanför en nation i söndags.


Åsa och Frida


Fler färdigutbildade lärare som väntar på ceremonin :)

 
Blommor jag fick :)

 
Ros och orkidée :)                      Diplom som jag fick från skolan och två hemagjorda kort :)

sommarkänsla

Storstädade balkongen och vardagsrum och sovrummet för snart 2 veckor sedan. Bara hall, kök och badrum kvar. Har inte hunnit med det pga allt städande på magasinet hemma hos mor och far och allt förberedande. Men ska ta detta nu i veckan, ska jag försöka med iaf. Måste få det klart!

Hämtade hem mina blomlådor förra helgen som jag satte upp, men nu har jag även tagit hem mina två krukor också. Så nu är det ännu mera sommarkänsla på balkis. Såhär blev det :)


De två krukor jag tog hem, efter att det har stått
en vecka ute hos mamma och pappa.


Svårt att se blommorna eftersom det är insidan av balkongen
men lite ser man iaf :)


Grodan måste få va med på en bild å :)

onsdag morgon

Har hänt en hel del den senaste veckan. Jag har bland annat tagit min lärarexamen :) Så nu är jag färdig lärare! Mycket tid har gått åt till att fixa inför ceremonin jag hade i söndags. Bodde ute hos mamma och pappa från tisdag till torsdag och sen från lördag till måndag igen. Va ju en hel del grejer att ordna. Hade en toppendag! Så tack till alla som var med och förgyllade min dag och tack för alla fina presenter, bilder kommer sen från den stora dagen!

Igår var jag ut till mamma och pappa och spenderade dagen där. Köpte med mig jordgubbar som jag och mamma åt på eftermiddagen. så super gott :)

Melon åt vi också. hade en hel melon kvar sen i söndags.

Något som också har hänt här hemma är att mitt kylskåp har gått i graven och tar adjö väldigt olämpligt. Frysen funkar iaf, så tur att inte båda pajade samtidigt. Dumma kyl, jag som hade handlat en hel del innan (i fredags) och nu är allt förstört så de e ju bara och kasta allt typ! Allt går sönder här hemma känns det som. Först tvättmaskinen så man fick köpa en ny och släpa upp för trapporna och nu måste en ny kyl och frys köpas. Håller tummarna för att spisen, diskmaskinen och fläkten håller ett tag till!


RSS 2.0