Dinosaurietema

En vecka på VFU:n har gått (praktiken). Vädligt nöjd med skolan jag har hamnat på och handledaren :) så de tre veckor som är kvar hoppas jag också kommer vara toppen. kommer säkert gå skit fort bara, för den här veckan gick enormt snabbt.

Gjorde den här dinosauriepalatsen till min klass. Satt och pyssla med kartongen en del i onsdags och i torsdags. Blev rätt nöjd faktiskt. Vi har börjat med tema Dinosaurieri fredags lite smått bara. Läste lite ur en bok om tiden från jorden skapades tills vi människor lever idag. Men i veckan ska vi börja arbeta med Dinosaurier lite mer :P
 
Gjorde hav och berg. Gjorde även buskar, 2 palmer och en sol :)

Igår jobbade jag i Uppsala. Vi var tre stycken som jobbade till slut de sista tre timmarna. Var själv i början. Mitt på dagen var datorn såååå seg. Har varit seg förut också men igår var nog värst. vVssa kunder fick vänta 20-30 minuter på en order. Kunder som bara skulle köpa tillbehör fick vänta skit länge också i kö för att komma fram eftersom datorn var seg och när man gjorde deras köp var datorn lika seg, så igår stod man mest som ett fån vid datorn. Gjorde upp en bra läösning så jag hade hand om datorn så skickade mina kollegor sina kunderna till mig när de var klara för att göra sin beställning, så det gick bra, eftersom det var så struligt..Jobbade över 1 timme och 15 minuter också. Vid halv fyra kunde jag fortfarande inte bokföra vissa ordrar för datorn var seg och då stänger vi vid tre, men det var nog flera butiker som fick samma problem eftersom det är samma system.

Nu ikväll längtar jag tills Solsidan börjar :)

VFU

Idag var det första dagen på VFU (verksamhets förlagd utbildning), alltså praktik. Är i västerås som vanligt, så det blir pendling till praktiken med. Verkar som en bra skola och bra handledare :) så jag kommer nog att trivas :) 4 veckor kommer säkert gå skit snabbt1

Idag fyller min mamma år och min syster har namnsdag. Igår firade jag min mamma hon fick presentkort och en bukett med tulpaner :) Vi fick god lunch med efterrätt. efter det var det dax för 4-hjulningsåkning. Det var kul och mike och Isac, som satt på bobben bakom mig och Eve, slog en volt runt i luften typ. Såg skit häftigt ut och det gick bra, för de bara låg och garva :) När vi kom in igen så fick vi fika :)


lördags kväll


Blomman och krukan jag köpte på ikea igår.
Fixade lite med utländska stenar runt palmen typ kl 12 i natt när vi kom hem :)


Sista biten av rabarber och hallonpajen från igår som jag gjorde :)

HAr inte gjort så mycket under dagen. Nu ikväll åkte jag ut till Astrid med familj och åt kvällsmat, sen tog jag med henne hem och nu ligger hon och sover i sängen. Ska ha henne hela dagen i morgon också när vi ska ut till mamma för att fira hennes födelsedag :)

Västerås

Idag har jag på dan varit till Västerås för att kolla in min praktikplats. Först åkte vi till Elgiganten för att köpa färg och svartapatroner till skrivaren. Därefter svängde vi in till Ikea, där jag hitta lite smått och gott, bla en stor palmväxt med stor kruka och hatthylla, sen blev det även lite småsaker. När vi ändå var i Hälla så gick jag in på Stadium för att köpa en ryggsäck att ha till praktiken. mycket bättre för ryggen när man släpar på block och sånt. När vi var klara där åt vi på Donken.

vi åkte in till city för att köpa busskort till mig som både gäller på stadsbussarna och från Enköping och Västerås. När vi var klara med det så åkte vi mot skolan som jag ska ha min praktikplats på för att kolla vart jag ska hoppa av bussen och hur långt jag skulle gå och så vidare och få se hur skolan såg ut och var den låg. Kommer nog inte bli så svårt att hitta. Men jag är väldigt nervös, kommer inte kunna sova på söndagkväll/natt. Har hamnat i en åk 2:a. Första dagen så ska jag följa med dem och läraren till badhuset för då ska de simma :P

När vi kom hem åkte vi till Maxi för att handla lite mat, sen fick vi komma hem. Då började jag nästan direkt med att baka en paj :) Rabarber och hallonpaj :) hoppas att den kommer bli god. Känns som att det är en lördag idag men det är det ju inte, har ju bara haft ledigt från skolan ändå, vilket är jätte skönt med tre lediga dagar i rak. så i morgon blir det en till lugn dag. för på söndag ska vi ut till mamma för att fira henne, hon fyller nämligen år på måndag. Skulle ta med oss vinterkläder för vi skulle tydligen åka 4-hjuling med massa bobar och pulkor efter antar jag :)
Ha en bra kväll!

Ny tvättmaskin :)

Ikväll fick jag hem min nya tvättmaskin eftersom den andra brann upp i tisdags. Mamma och pappa fixade den nya genom att de åkte till hälla och köpte en ny till mig :) Fick den helt gratis eftersom vi kommer bo hemma hos mor och far i två veckor i februari och sköta huset och alla djur ute och inne, medans de är på en skön semester i Thailand.

In med den nya och ut med den gamla :)

Den nya fina som kör tvätt :)


Den äldre som man bara hade i ca 1-1/2 månad att tvätta med.

Onsdag

Idag har jag varit i skolan. Började kl 8:15-10:00. Sen hade vi en lååång paus ändå till kl 15:00 för då började vi igen och slutade kl 17:00. Är jätte trött nu och har varit det hela dagen, väldigt seg dag kan man säga. Å har inte ätit ännu heller utan väntar på att min pizza ska komma närsomhelst.
När jag kom hem så ringde även en vfu-samordnare om min praktik som börjar på måndag, men hon sa att jag inte var registrerad på kursen fast jag är det och har till och med fått mail om det. Skit konstigt men hon sa att jag ändå hade en grön prick att jag skulle få vfu, men ändå konstigt att det kan stå att man inte är registrerad. Hoppas hon löser det tills i morgon så jag får veta vart jag hamnar i morgon och att jag kan ringa till min handledare på fredags så jag kan komma dit på måndag. Inge kul att bara dyka upp på måndag innan man har pratat med handledaren om något. Vet knappt vart skolan kommer att ligga heller om jag får den som jag har önskat. Måste även till västerås innan för att se vart skolan ligger och vilken busslinje jag behöver ta och vart busshållsplatsen är plus att köpa busskort som jag bara kan fylla på i Västerås :S.

Känns som att inget går i min väg nu som jag vill. Igår så brann tvättmaskinen upp när jag tvättade :s Luktade bränt i hela badrummet. Hade bara gått ca 15 minuter innan den blev pajko. Så nu måste man även köpa en ny tvättmaskin. Pengar går åt hit och dit.

I morgon kommer jag även gå i skolan på den sämsta tiden. Börjar 15:15 till 17:00. Så jag ska städa lite här hemma på förmiddagen och åka ner på stan för att köpa present till mamma och sen in till apoteket.


Salt och pepparkar som jag fick i julklapp och olja och vinägerställ fick jag också :)


Vinäger och oljastället passar skit bra med kaklet samma glans :)
Och Skit bra med glaspeppar och saltkar. önskade mig i antingen
glas eller i svart men va nog bra att det vart i glas :)

Nej nu får pizzagubben ta och komma jag är hungrig. Har inte ätit sedan halv 12.

Krock!

Japp idag har jag krockat med bilen! Eller krock och krock. Detta hände. Efter att jag hade tankat bilen skulle jag åka till mc´donalds för att äta mer Erica och Astrid och då ta över Astrid för att Erica skulle åka upp till Uppsala och ploga snö. När jag är på väg till donken så hinner inte jag stanna ordentligt när bilen framför bromsade och poff in i bilen framför. Shit tänkte jag jääääävla skit! nu blir den bilen helt totalt förstörd och vill inte lägga ut massa pengar igen på bilen. Det var min tanke. Jag visade till den bilen att jag blinkade för att vi skulle prata. När jag tittar på bilen framför medans jag åker bakom tills vi ska skriva papper å sånt så ser jag ingen skada på hans bil vad man kan se från bilen när jag satt och körde. Då blev min tanke jaha då är min bil helt kvaddad då. Men när jag gick ut så ser man inte en enda skråma på min bil eller den andres bil, vilket var jävligt tur. Vi såg ju inget med blotta ögat men hans bil ska in på verkstaden för hans bil hade tidigare i veckan blivit påbackad i framändan så då ska de på verkstan kolla om det vart något. Det var skit halt kan jag säga, körde inte alls snabbt men bilen ville inte bromsa även om jag stod på bromsen i evigheter och ändå bara gled fram :( när jag satt med han och skrev papper så ringer mamma i ett kör men jag svarar inte. Efter när jag åker därifrån så åker jag ju till Donken där Erica och Astrid fick vänta lite längre på mig, så kollade jag på mobilen om mamma hade ringt tre gånger plus ett sms. i sms:et så stod det det är halt pappa har redan sladdat.. Jaha tänkte jag du kunde inte ha skickat det 20 minuter innan, Nej jag visste ju att det var halt. Pappa hade sladdat till på en bro och åkt sidleds över en hel bro :S det kunde ha gått illa det med :(
MEn tur av dagens olycka var att ingen kom till skada och att att det inte blev farliga skador! Måste undersöka min bil lite närmre så att det inte har blivit något allvarligt!

veckan

Har inte hänt så mycket egentligen understort sett. Jag pluggade till tentan (eller försökte), det var inte kul eller lätt att plugga till den!

I onsdags fick vi här hemma strömlöst, några hade det lite längre och vissa en liten stund. vårt elskåp på gatan hade blivit påkört, troligtvis av plogbilen. Så hela kvarteret som är lägenhetshus blev av med strömmen ett tag. Typ 97 drabbade som hade anmält det, vad jag har hört :) under den här kvällen börjar min sambo här hemma bete sig lite konstigt och börjar bli lite sjuk. På torsdags morgon hade han lite feber, men åkte till skolan för att redovisa ett arbete som han och en pluggkopis gjorde tillsammans, därefter skulle han till en tena, men det gick inte att komma i tid för att redovisningen drog ut så mycket på tiden, så han missade tenta :( (å då var redovisningen kl 1). Min käraste kommer iaf hem och har mer feber på kvällen typ 38,0. Han brukar ligga rätt lågt på typ 36,0. Tiden gick och vi kollade hans temp flera gånger. kl 9 på kvällen så slutar jag plugga till min tenta för att börja göra mig iordning för att hoppa i säng till tiotiden. kl 9 iaf hade han 39,0 :S när jag sen la mig kl 10 för att vara lite pigg och utvilad till tentan, eftersom jag skulle gå upp kvart i fem på morgonen, så då tog vi tempern en sista gång, vilket resulterade i 39,9. Han får alvedon och lägger sig för att sova igen, (han hade i stort sett sovit hela tiden efter att han kom hem från skolan). Nå kl 04:45 ringer min klocka för uppstigning, vilket jag dår ser att Mike inte ligger i sängen utan ligger ute i soffan med tv:n på för att han hade tydligen svårt att sova en del på natten. Vi kollade hans feber då med och det var typ så att alvedonen hade gått ur hans kropp och det visade sig att tempern var 39,1 på morgonen!!! Det är rätt mycket, så han kunde ju inte åka till skolan den dagen heller för att skriva tenta :(, men jag kunde ju det.

Den dagen var den säsmta tentadagen. Fan, jävlaskit, vill klara den här tentan, men kommer fan inte kunna få G. Gick skit dåligt kan man säga. Första delen på tentan gick nog bäst, men andra delen två jävla frågor som jag bara chansade på, som var värda 14 poäng. Hoppas jag har rätt iaf en del på den frågan som jag kände mig lite säker med iaf. Tror nämligen att denna gång kommer bli min första omtenta på 3 år under min utbildning. Har lyckats klara 11 salstentor på första försöket och väntar nu bara på vad den 12:e kan ha resulterat i :S På kvällen som hämtade jag Moa och Evelina så fick de äta med oss här och sen spelade vi lite kinect :)

Igår så jobbade jag och på kvällen var jag barnvakt åt två av mina syskonbarn. Började bli lite orolig vid ett tiden att de hade kört i diket eller nått så jag skickade sms, men det var sällskapet som var med dem, som ville fortsätta och inte ville åka hem. De kom hem kl 2 iaf säkert :) Så jag var hemma halv 3.

Å idag så har jag nyligen stigit upp, ska ta mig ut till mamma och pappa för att hämta en del julklappar, som jag inte fick med mig hem i bilen för den var fullproppad ändå. Har inte varit hemma sedan juldagen. Hoppas på att Astrid ska dit också så man får se henne en liten stund. Annars ska den här dagen bli en stor slappdag, för i morgon börjar nya lursen och den sista kursen Auo 3, med examensarbete och ska skriva en d-uppsats, har inte ens skrivit en b- eller c -uppsats så det lär ju bli en utmaning. Det har varit en c-uppsats förut men de har ändrat till d, som är lite svårare och för att vi ska kunna forska vidare på det sen typ..

Fick veta igår när jag jobbade att min granne ramlade i fredags och bröt sig, så han fick opereras igår. Hoppas det gick bra stackarn :(

Men nu måste jag äta lite frukost för jag börjar bli hungrig :)

Ger upp nu!

Något jag har insett idag är att jag hatar den här jävla tentan som vi har på fredag, och orden är rätt det är verkligen hat! Seminariumet hjälpte inte mig ett skit idag, vet fortfarande inte vad som är viktigt och vad man ska kunna. Förstår inget av det han säger eller förklarar. Hinner inte ens skriva ner allt för han tar allt så fort. Känndes som att jag bara satt som en stor uggla mot stora ögon och bara glodde för att jag inte fattar mig på det här dumma ämnet.  De andra fattar känns det som, iaf några men ah jag vet inte hur jag ska uttrycka mig! Det här är verkligen den sämsta delkursen jag har läst på universitetet, trodde man skulle lära sig vad man ska lära ut för samhällskunskap till barnen, kan inte lära dem det här som vi lär oss för vafan inte ens en vuxen människa förstår hur ska då ett barn göra det?! Nej nog om detta, men jag ska försöka att göra mitt bäst att plugga till den här tentan, men det är så mycket och känns hopplöst, men jag ska iaf försöka och hoppas på ett under!

Nu snart ska jag åka och handla lite mat och sen ska jag laga någon middag!

3:e januari 2011

Idag har jag jobbat både i uppsala och i enköping, fick åkte vid tre till enköping, för då var erik tvungen att åka hem. tror han har blivit magsjuk :( Jag jobbade även igår och kommer jobba i morgon med. Sen blir det även jobb på fredag.

Idag har min andra katt Gissa fått somna in, hon var tydligen dålig så mamma fick åka till vetrinären med henne. :( Jag har iaf kvar min nisse som är min mysigaste katt :)

Dagarna gått väldigt fort och snart ska man tillbaka till skolan och en tenta återstår. Har inte börjat plugga på den och vet typ inte vad jag ska plugga på heller. Har nog aldrig varit så omotiverad till en tenta som nu. Min sista salstenta, blir den 12:e, så är rätt trött på tentor nu och så är det om ett ointressant ämne iaf från min sida. Hatar politik och samhällskunskap. Tycker inte om läraren för fem öre heller, så vet inte hur det ska sluta. Det känns som att det är skit mycket att lära in och att jag inte kommer hinna lära in allt. Tentan är av två delar så man måste kunna båda för att klara sig. Men kan inte börja plugga på den ännu eftersom jag inte har läst klart i en bok så jag har rätt lagom mycket panik för tillfället, som jag kommer även att ha nästa vecka :S

RSS 2.0