31/8

Är fortfarande väldigt förkyld, det rinner och rinner och jag nyser och nyser. Men känner mig inte febrig än så länge iaf, men har haft lite huvudvärk på eftermiddagen. Idag är det sista augusti och nu är verkligen sommaren över. Vardagen är i sin vanliga ordning, där alla har gått tillbaka till skolan eller jobbet. Ser inte riktigt fram emot hösten och vinter, jag e jag en riktig frysstina så jag hoppas det blir en varm höst/vinter med en stor sol som värmer och ingen kall kyla eller blåsigheter. Idag fyller även min systerdotter Moa 13 år. Kom ihåg då hon föddes då var jag på klassresa och fick reda på att det blev en flicka som skulle hete Moa eller Saga.

tänkte visa lite bilder från de nya tapeterna i mammas och pappas nya sovrum.

Nytt fönster med ny fönsterbräda


Fondvägg med fåglar. Mitt förslag och det gick igenom. Jag hade tänkt det mer till vardagsrummet först men pappa ville ha det i sovrummet. Själv ville jag ha den mer åt det lila hållet än blå.


Ny garderob


Andra sidan av rummet


Närbild på fondväggen. Tog dessa bilder för ca 3 veckor sedan. Nu har det ju kommit upp nya fina gardiner, mattor, överkast och dukar så nu är det lite mer detaljer i rummet också.

Visar de andra rummen sen. Det är ju trots allt 5 rum en stor hall och en mindre hall som ändå är rymmlig som tapetseras. Bara ett rum och köket som får ha sitt kvar. Va ju bara något år sedan de gjorde om det. Hallen och tvrummet är ju inte riktigt klart ännu, fönstret är bytt men Christer ska tapetsera det om någon vecka när han fick lite lugnare med jobb.

Förkyld??

Idag gick jag 06:15 hemifrån och kom hem 18:15. Helt slut, men det beror mycket på att jag har blivit dunder förkyld. Började lite smått i söndags med lite halsont och någon nysning. Fortsatte igår med halsont och lite snuvig på morgonen. I morse så var jag lite täppt i näsan. Idag efter lunchen rinner det och rinner det. Är som en öppen kran. Och nu efter att vi har handlat mat på maxi (kom precis hem med kassarna) så har jag nog nyst 20 stycken nysningar på 2 minuter. Det är inget skämt när jag är förkyld så nyser jag konstant och massvis på raken de första dagarna. Sen brukar jag vara jätte täppt eller så rinner det bara.. :s så ser mina förkylningar ut. Hoppas jag inte får bihålorna bara som jag hade i våras. Oh hoppas heller inte på feber och inte magsjuka, de går nämligen det på förskolan, men inte på min avdelning än så länge :p som tur e! Bara tre dagar kvar att kämpa och försöka att inte bli för sjuk för att vara hemma. är redan många i personalen som är hemma och sjuka.

I lördags så jobbade jag och så var jag fyllechaufför på kvällen :) riktigt kul innan hos hannah och i bilen när jag skjutsade Hannah, Malin och Jossan till Sala. I söndags tog jag det lugn eftersom jag jobbade i lördags. Var hem till mamma och pappa och tog reda på poolen och tvättade den. Astird var där också så fick träffa på henne ett tag. Börjar bli färdigt hemma hos dem nu. med alla tapeter och nya fönster, visar bild på det nästa gång! Nej nu ska jag borsta tänderna och hoppa i säng för att glo på tv där så jag får lite mer sömn än vanligt nu när jag e dunder förkyld...

Fredag

Nu har en till arbetsvecka gått. Men jag har en dag kvar, ska jobba i morgon också. Men känner inte så jätte mycket för att jobba i morgon. Har rätt ont i ryggen just nu, så Mike fick lov att knäcka min rygg för att jag var så stel. Igår kväll efter fångarna på fortet så såg jag att grabben i graven bredvid va på tv. Så jag såg typ från halva och till slutet. Tycker den filmen är rätt härlig faktiskt :p så den slutade typ halv elva och då la jag mig och kolla på 2 1/2 män på tv i sovrummet. Undrade mest över om det hade hänt Mike något på jobbet för han hade fortfarande inte kommit hem då. Han började elva på dan och slutade ett på natten. Så då var han hemma. Vaknade typ kanske vid tre och märkte att han låg i sängen, så då kände jag mig lite lugn :)

Nu ikväll efter att vi har ärit mat klart typ vid kl 9 så har jag plockat coh donat med Mikes kläder och ändrat lite i garderoben. Så jag hoppas att jag och han fortsätter att hålla den ordningen. Ska ordna mina kläder också i bättre ordning och ta bort alla sommarkläder och lägga det i säckar för att ta ner till källaren och därefter ta upp säckarna med vinterkldäer som varma tröjor och koftor :)

25/8

Sitter med datorn i knät och kollar på fångarna på fortet :P Har kollat de två senaste dagarna också :P Tycker det är rätt kul att se! Har nyligen ätit också, blev hemagjorda köttbiffar med fetaost i :) kom hem lite över sex idag så har inte hunnit så mycket mer egentligen. Hann torka lite damm och får damsuga i morgon. Har tänkt att säga till Mike att han får damsuga i morgon innan sitt jobb men det kommer han säkert att glömma så jag räknar med att jag får damsuga i morgon kväll när jag kommer hem. kommer nog hem kl sex då också. Slutar sent i morgon.

Idag är det ju förövrigt den 25/8 och ska få lön, men lönen är försenad från det jobb jag hade i somras, får ju den lönen en månad senare då man är timvikarie. Men jag har iaf betalt alla mina räkningar, det gjordes i helgen så det är gjort iaf :P så får se när lönen dyker in på kontot!

Nej nu ska jag diska stekpannan!


Ny vecka

I fredags efter jobbet (slutade tidigt denna vecka) så gick jag på stan här hemma och köpte en present till Moa som fyller sista augusti. Köpte en ny klocka till mig, mat och lite städgrejer och sånt hit hem. Träffade på Hannah på hennes jobb å sen åkte vi till Bålsta för att leverera ett paket. På kvällen så var vi hemma hos Hannah och kolla på en wallander film sen började vi med maten (tacos) och så kom Anlill och åt och kolla på film med oss.

I lördags så va vi hem en snabbis till Mikes mamma och sen vidare hem till mina föräldrar för att hjälpa till med tv:n och datorn. Efter det åkte vi hem. Hem till oss kom Micke och Paulina. Astrid kom också, för jag skulle ju vara barnvakt på kvällen natten, så hon sov över här. Vi åt lite god mat och sen när Astrid somnade så kolla vi på film vi fyra :)

Igår så var Astrid kvar till kvart över elva halv tolv. Typ halv ett så följde jag och Mike med Micke och Paulina till Erikslund för att gå på Ikea och lite andra affärer :) kom hem typ kl 6, sen kom Marcus. Efter det kom hannah, så då åkte vi och handla lite på maxi och godisgallerian :) Efter det blev det film scream 4. Har blivit mycket film den här helgen :)

Idag har jag jobbat och väntar på att Mike ska sluta, vilket han gör kl 8. Då ska vi till Micke som fyller år idag! Grattis :D


Astrids häftiga brallor :P

onsdag

Sitter i soffan ikväll igen och latar mig. Har nyligen ätit mat som var lasagne :P Men vart inte lika gott som förra gången! Ska snart ta reda på disken. Undrar om det är något bra på tv ikväll, igår när jag skulle lägga mig vid tio satt jag på tv:n i sovrummet och då var det en film som gick på tv11. Den verkar vara jätte bra, men kunde inte kolla klart på den för då skulle jag inte få sova så många timmar, sen såg jag ju inte början heller. Såg kanske 30-45 minuter och jag var typ fastklistrad. Måste se till att jag får se hela filmen sen någongång. Väldigt sorlig är den också, lite min stil av film. Den heter freedom Writers, Mike sa just att den är baserad på en riktig händelse och då blir det ett plus i kanten och en bättre film. Om det finns en bok kanske man ska läsa den först, för de brukar ju vara bättre :P

Har kommit fram till att sommaren är över och att det är kalla mornar och inte lika varm luft ute. Tycker det är tråkigt är ju ändå bara mitten på augusti och då ska det fortfarande vara rätt varmt tycker jag! Så lite besviken på vädret eller temperaturen är jag nog allt.

Eftersom det inte är lika varmt längre, enligt min åsikt, så lägger jag upp en lite varm sommarbild från hamnen!

2011-08-16

Två dagar på nya jobbet har gått och det har gått bra :) Va lite nervös igår, men trodde jag skulle vara mer nervös.. Igår satt jag mest med några kollegor och planerade och pratade igenom en hel del inför hösten. Idag har jag varit hela dagen med barngruppen. I slutet av veckan kommer vi ha inskolningssamtal :) ska bli väldigt spännande :P Har börjat 8 båda de här dagarna och slutat halv 5. I morgon börjar jag halv 8 och slutar kvart över 4. Har gått upp kl 6 de här dagarna, men då har jag åkt bil också. När jag kommer åka buss kommer jag gå upp fem och halv sex beroende på vilken dag jag börjar halv 8 och vilken dag jag börjar 8.

Just nu sitter jag i soffan ny duschad och kollar på tv. Äter även polkagrisar. Är inte så här många kvar som på bilden utan typ 4 st kvar. Fick dem förra lördagen av Erik och Maja i födelsedags present :) Jätte fin burk och goda polkisar :)



Förrätten som jag och Mike åt i lördags :)

 
Förrätt och varmrätt. Var väldigt gott och blev mätt fort!


Söndag

Gick upp för typ en timme sen. har duschat och gjort mig i ordning och hunnit sitta lite vid datorn. Ska snart ta och äta frukost och sen palla mig till jobbet! I morgon blir det också jobb och jag är jätte nervös. Vet inte hur jag ska lära mig alla namn på bästa sätt. Brukar vara rätt snabb på att lära mig namn men det är ju massa barn, många arbetskamrater och alla föräldrar. Men får göra mitt bästa. Tror det kommer bli en rolig, lärorik och spännande dag i morgon :)


Min katt Nisse har lagt sig i solstolen och i uppförsbacke :P


Tog bilden i torsdags när jag plockade lite blåbär.
Får bli mer blåbärsplockning nästa år

Shoppingbilder

Kom hem från jobbet för en liten stund sedan. Jobbade i Uppsala idag och i morgon blir det på hemmaplan. Två dagar kvar för den här månaden på jobbet. Kommer nog bli två dagar i september också, fast jag jobbar på ett nytt jobb i västerås. Kan va kul och jobba någon helg och hjälpa till om det är ont om folk.

Bilder på det jag handlade i onsdags i västerås. Dock inte på det jag handlade på Ikea, inte lika kul å ta kort på det :P


Skjorta till Mike och jeansleggins till mig :P


Kläder från Gina


En ny väska, fastnade direkt för den och sen nya kuddar som ska vara i soffan :P


Mina gummistövlar så nu e jag redo för att jobba och vara ute å leka :)
Tycker dem va fina och så är de rosa under :) mina färger, gillar ju svart och vitt,
även grått och så klart rosa :)
Nya gladiator-skor också. tycker om mina andra jätte mycket och
tror jag kommer gilla dem här med lika mycket :)

Igår var en väldigt trevlig kväll, god mat hemma hos gunilla och Stefan och en mycket god tårta :) Kvällen fortsatte att vara lika trevlig när vi var en stund till Jossan och vidare till All in.

Punkterings bilder


Här har bärgaren kört fram bilen till asfalten igen..


Innan bärgaren kom


Å här håller han på å grejar för fulla muggar..

Har varit ute på landet idag med. Sovit där sedan i onsdags. Kom hem för typ 1 timme sen och har tagit reda på all disk och skräp och massa saker, som inte fanns när jag åkte i onsdags förmiddag.. Så två soppåsar har jag kastat, diskat en hel del, plockat in i disk maskin och tagit reda på skräp, kuddar och täcken.. Måste verkligen va en tjej i ett hushåll, syns väldigt bra här hemma måste jag säga om inte jag e hemma!

Men nu ska jag byta om för att gå ner till hanns mor och far och fira Hannah :)


11 Augusti

Bara en dag kvar som jag har ledigt, sen börjar jag på riktigt!  Jobbar i helgen och på måndag är min första arbetsdag. Kommer vara helt slut nästa fredag då jag har jobbat 7 dagar och tagit in all ny info och intryck. Så i morgon blir det till att njuta av min sista slappdag. Ska försöka vara ute lite om det blir fint väder. På kvällen ska jag till Gilla och Stefan för att fira Hannah, som fyller år på lördag :)
Idag har jag varit här hemma med Färdis och sen åkte vi till farmor på eftermiddagen. Då fick jag träffa Astrid också :) På kvällsfronten har jag plockat blåbär i skogen. Åkte uopp halv åtta och kom hem halv nio typ. Fanns lite kvar men inte så mycket, så det var nog sista gången för i år jag plocka blåbär..
Nu ska jag titta lite till på tv innan jag ska sova :)

Gårdagen

Jag, mamma och Moa åkte till Västerås igår. Vi var till Erikslund först, där jag köpte gummistövlar, gladiatorskor, jeansleggins, en väska och en skjorta till Mike. Vi åker sen vidare till Elgiganten för mamma ska ha en ny tv till nya sovrummet och 2 st upphängare, som sitter på väggen för att hålla tv:n uppe, eller vad det nu heter. Mamma och försäljaren började gå till datorn och hade precis börjat göra ordern eller vad man ska kalla det för. Då helt plötsligt blir allt svart! Det enda som lös var dataskärmen. Då hade ju hela Elgiganten fått strömlöst, (vi hörde åskan till och med åskan dit in). Men försäljaren hade så gott som lagt på allt och gjort klart när det hände. Sen kommer det en tjej, när ni är klara måste ni alla ut, för vi måste utrymma lokalen. Går inte ens en minut så kommer en kille, ni måste ut nu! order från högre makter eller vad han nu sa. Men då var det precis klart, så Vi gick till kassan med lappen och säljaren kom med alla grejer. Tur som var så funkade kassorna så man kunde betala. Man vet ju inte alls hur länge man skulle få vänta annars, innan de hade fått el igen... När vi var klara där åkte vi till chili. Där köpte jag kuddar, som var hellila, skulle ju egentligen bara lite lila men tror de här blir bra ändå :P

Efter det åkte vi till Ikea och när vi åker i rondellen till Ikea börjar mamma säga fan går ju knappt att styra bilen, sen började den typ hoppa fram, då visste ju mamma att det var punktering. Så vi stod ju till en början lite i vägen, men vi körde in åt sidan på en gräsplätt och så ringde vi bärjaren. Hungriga var vi också. Men på en timme så hade vi väntat och fått hjälp så kl 2 då gick vi in på Ikea och åt det första vi gjorde. Var nog tur att vi fick punktering där och inte på motorvägen i hög hastighet och ösregn, vem vet vad som kunde ha hänt då.
Hittade lite saker på Ikea också. Sen åkte vi förbi mitt jobb för att visa vart de ligger och kolla vilka bussar som går utanför. Sen var det bara stan kvar, så då var vi in på lite affärer där och fikade. På Gina handlade jag ett par byxor, och tre tröjor. Handlade två tröjor där i söndags också så nu får det räcka för mig för ett litet tag:P

kl 18:00 åker vi hem för att åka till stationen för att jag ska kunna köpa busskort, hade på känn att de stängde kl 18:00 vilket de också gjorde, så 7 minuter för sen och jag fick åka hem utan busskort! Kan ju bara fixa det busskortet i Västerås eftersom de gäller bussarna där.. men får väl fixa det efter jobbet nästa vecka. Det var i stort sett hur gårdagen såg ut! Lägger upp bilder sen, mammas dator vill inte just nu :/





Mot västerås

Idag ska jag och mamma åka till Västerås och shoppa lite, kankse Moa också :). Jag ska leta efter lite grejer till mig och lägenheten, baknd annat vill jag ha prydnadskuddar, som går åt lite mörklila hållet. Men inte enbart den färgen. Får se om jag hittar några.. :P Ska hjälpa mamma att hitta nått snyggt överkast och en ny soffa. Så det här blir nog en bra dag. Kommer nog även visa mamma vart mitt jobb kommer ligga och då samtidigt kolla vilka stadsbussar jag kan ta :P


Så här ser jag ut idag. Tröjan köpte jag i söndags på Gina och även ringen.
Älskar den ringen. Hannah fick en av mig också och hon tyckte om den jätte mycket också :)
Halsbandet har jag fått av Erik och Maja :)

Nu ringde mamma så ska äta upp frukosten klart och packa väskan så jag e redo när de dyker upp om ca 25 minuter. Kommer bosätta mig hemma hos mamma på landet ikväll också troligen tills fredag. Ska bli lite fint väder så då vill jag vara där. Mike behöver ju min bil. Ska passa på att plocka lite mer blåbär också :)


8/8 2011

Nu har jag "semester" i 5 dagar. Kollade just på vädret och det ska ju för fan REGNA och vara grått :(. Varför kan inte jag få lite sol för??! Idag blir det en tur ner på stan för att fixa lite saker, sen ska jag ut till mamma, tror Isac är där så kanske man hittar på nått kul.

Några bilder från Grönan


Astrid och Rasmus åker barnkarusell


Ungarna vann nallar och mamma vann godis :P

Om precis en vecka börjar jag jobba på mitt nya jobb! Spännande men väldigt nervös :)

fredag

Idag har jag jobbat. Blir jobb i morgon och på söndag också! Har varit ganska lugnt på jobbet, får se hur det blir i helgen.

 
Fick Detta av Mike och hans mamma och syster när jag fyllde år :)

 
Fick även blommorna från dem :) Korthållaren fick jag av Mike när vi firade 3 år :)
Min som jag ahde har Mike snott och är inte så hel längre, så nu har jag en ny och fin :D


4:e augusti

Gårdagen spenderades med mina tre systrar, 6 syskonbarn och mamma på Gröna lund :) tiden gick väldigt fort och väldigt mycket folk. Hann inte åka så mycket, men han åka allt en gång som jag ville åka iaf :) Sov sedan kvar hos mamma på landet.

Idag har jag varit ute hos mamma och firat min födelsedag med alla syskon, syskonbarn och mormor.
Har ju varit ledig i tre dagar nu som har gått skit snabbt och man har haft fullt upp alla de dagarna så man har inte hunnit känna att man har varit ledig något. Så i morgon blir det jobb igen och även i helgen.

första badet för i år

Har varit i Koffsan en stund på dagen och badat med mamma. Va nog där till tolv och åkte hem halv tre, för då var det dax för att åka och hämta Mike på jobbet. Jag badade faktiskt 3 gånger, första gången för i år att bada i sjön. Har bara badat i mammas pool innan. Men lite kallt måste jag säga att det var.. I morgon blir det Stockholm med mina tre systrar, deras barn och mamma. Vi ska gå på Görnan :) Var inte där förra sommaren, så då blir det extra rolig i år :) Ska åka den nya träbanan också och massa annat :D

2:a augusti 2011

Idag ska jag åka ut till mamma och pappa. Verkar bli fint väder vilket är skit bra, har ju jobbat alla fina dagar och typ inte solat något alls. På torsdag ska jag fira min födelsedag med min familj. Då kommer alla mina systrar med familjer och mormor. Kommer väl bli firad av mamma och pappa då också. Farmor har jag redan varit hos och bjudit på fika.




Jag vill inte...

Jag har lite ångest och panik över att man börjar bli gammal.Jag vill inte fylla år. Vill ju inte bli äldre precis, tycker åldern mellan 18-23 är en bra ålder, men nu kommer jag ju inte vara där längre.. Mindre än 4 timmar så är jag 24 år. Men det blir säkert bra det med.

Om precis två veckor så kommer jag börja jobba på mitt nya jobb! Kommer vara super nervös och ha panik helgen innan. kommer inte kunna sova en blund. Jobbar helgen innan också vilket är både positivt och negativt. Jag har ju annat att tänka på än att vara nervös och oroa mig, men samtidigt kommer jag vara skit trött när veckan är slut. Kommer nog bara va trött efter de första dagarna genom att ta in alla ny intryck, namn och rutiner... Men det ska nog bli bra det med :)

RSS 2.0