bilder från Rom!


Jag och Mike :)


Jag utanför Colosseum






Jag och Maja på Colosseum


Jag vid Romerska bågen




Maja, Jerka och jag i Forum Romano


Mike i Forum Romano



St:Peters kyrkan


I kön till Kyrkan


Erik och Maja




Vi två :)


I ST:Peterskyrkan


målning i ST:peters kyrkan

Kupolen på ST:Peters kyrkan


Utsikt från toppen




Utanför kupolen, innan man går upp för alla små trappor som bara går runt och runt

Il Vittorio


Fontana di Trevi


Spanska Trappan!

En väldigt stor reseuppleverlse må jag säga. Massa fina byggnader och kan inte fatta hur de kan ha byggt det.. en stad som borde besökas!!

30/8

så här såg min frukost ut igår :)

så jäkla gott med vanilj yoghurt med färska blåbär.
plockade lite blåbär hemma i skogen i fredags,
var inte alls mycket men räckte till frukost i två dagar till mig :)
Är så gott med blåbär :)

Har varit i skolan idag, första skoldagen! Det har gått bra men jag fattade typ ingenting av det läraren sa. Bara så ni vet så är inga kartor exakta!!! Det är typ det man kom ihåg idag och som man fatta sen var det massa annat som var väldigt invecklat och svårt... får se i morgon hur det blir och när man börjar läsa boken. Just nu ikväll ska jag inte ge mig in i något läsande utan njuta av fångarna på fortet och time out och bara vara :)

Idag börjar skolan!

Har nyligen gått upp för att ta det lugnt innan man ska åka till skolan. Bara ett år kvar sen är man utbildad som lärare. den här terminen läser jag samhällsorientering för de yngre åren. Då vi kommer ha geografi, historia, religion och samhällskunskap, vilket innebär att det även kommer bli fyra tentor. Jag är mest nervös och orolig inför den första kursen som är geografi, ska nämligen läsa en bok på över 500 sidor som är på engelska. Tänk massa svåra grejer inom geografi som man knappt fattar på svenska och de ska man nu förstå på engelska.. Men jag hoppas att det blir roligt iaf, blir lättare då och sen har jag Frida med mig som ska läsa samma och då blir det roligare och kan hjälpas åt mer :)

Väldigt skönt att allt i lägenheten är klart nu när skolan börjar. ska bara in en tvättmaskin, så får se när den kommer in på plats... har storrensat bland kläder och hängt in och lagt undan i stora säckar de som man inte använder, så att det inte ska bli så rörigt i garderoben.

Ha en bra dag!
Puss

städdag!

Idag har jag haft en städdag. Är inte klar än heller. Har köket kvar. Har gjort storstädning av badrum och vardagsrum plus sovrummet. Har även rensat lite och ska försöka plocka in alla kläder som jag hämtade ute på landet igår som var kvar där. Det var två stora blåa ikeakassar och fyra stora papperskassar som var fulla med kläder och en stor kasse med galgar, sen en resegarderob med kläder där i också. Har lite jeans kvar hemma nu bara och lite saker som ska ner i källaren, så snart är det slut där hemma på landet. Har även rensat bland mina skor. Tänkte lägga ner alla sommarskor i källaren, iaf de som man inte använder just nu. Här är bilder på den hel del skor. Några står kvar på skohyllan dock, som inte fick komma med på bild.


Ställde ut en hel del skor så jag visste vilka som skulle
ligga med vilka i olika kartonger.



saknar faktiskt några skor så tror jag har en större kartonlåda nere i källaren där några skor ligger. Sen vet jag att jag har fyra stövlar/pumps där nere, plus vinterskorna. Så en hel del skor har man trots allt, vilket jag tycker om för jag älskar skor och älskar att handla skor. :)


Hemma

Nu är vi hemma från Rom!
Vi har haft det jätte bra med fint väder, väldigt varmt för att kolla på alla grejer. men det var ju därför vi var där inte någon solsemster:P har köpt en hel del och tagit 640 bilder, så slänger väl upp någon bild sen :)
Puss


bilder

Lägger upp bilder på köksluckorna nu istället :)
 
Nu är alla luckorna på plats och färdigmålade :)








Ett lager med färg, målar ute i pappas garage.


Så här såg de ut innan när jag hade slipat dem lite :P

Nu ska jag bara njuta av att åka till Rom och inte behöva tänka på att måla varje dag i en vecka eller tänka på jobb! Nu  är det semester som gäller!!

Ha det bra i Sverige!
puss


ROM

Snart ska vi bli hämtade för att åka till Arlanda :) För vi ska nämligen åka till Rom :) så jag kommer åter till Sverige på fredag.

Kommer att slänga upp bilder från Rom och mina nymålade köksluckor när jag kommer hem!
puss


söndag

just nu är jag tillbaka istan, har lämnat en del köksluckor, men ska måla de allra sista idag en gång till sen färdig. :) ska snart åka ut på landet igen för att måla och fixa videokameran så man kan filma lite på resan ;p. ska även leka mer med Astrid. hon är typ som ett plåster på mig.. men det är bara kul :)

igår kväll så åt jag middag först hemma hos hannah och firade hennes födelsedag. sedan drog vi vidare till uppsala för att gå ut där. vi mötte upp Amanda och Joel och sen kom även Elin. Hade väldigt trevligt, väldigt mycket folk och väldigt varmt.. gick inte att dansa alltid när det var smockat med folk.

ÅÅ i morgon drar vi till ROM!!!! :D :D :D :D :D :) :) :) :)


gardiner

Just nu när klockan är lite över sju sitter jag uppe?? vaknade till och kunde inte somna om, välditg typiskt..
 
Hur ska jag ha det med gardinen?


Vad är snyggast? den svarta över den vita eller den vita över den svarta??




Jag tror jag har bestämt mig, men tyck gärna till!


köksgardinen, en sommar gardin, från Linneskåpet i Sala.


sovrummet innan nya tapetern kom upp. Lite spackel på väggarna...

Kl 9 kommer min systers sambo och ska greja med det nya handfatet och skåpet :)
därefter ska jag ut på landet och måla, ska även hämta mormor så äter vi lunch där ute.. :)

sovrummet :)

Nu är sovrummet klart med allt.
Bara lite i garderoben som ska fixas, men allt på utsidan är färdigt!





Det blev lite mörkt mot fönstret.. men det var den bästa bilden!







ska äta frukost sen hem till landet och måla igen, började med målningen i måndags, flera vändor som ska målas, ska ta med de sista köksluckorna så ska jag slipa och grundmåla dem idag :)

Min underbara Hannahbanna fyller 22 år idag :)
puss


målarvecka..

Just nu är jag hemma på landet hos mamma och pappa. kom hit i söndagskväll men mina köksluckor. inte riktigt alla, för alla får inte plats i garaget samtidigt.. har målat med en grundfärg på dem som jag har här hemma, men några av dem måste jag vända på för att grunda där med. grundfärgen ska torka minst 10 timmar också så det blir bara en målning om dagen. i morgon kan jag börja med färgen äntligen, så får man se hur det blir. den ska jag måla minst två omgångar iaf, också där båda sidorna på luckorna. det är det som tar sådan tid... sen är det de luckor som är kvar hemma också.. så detta tar tid.. Men ska försöka vara helt klar till helgen iaf så gott som.. :)

igår kväll var jag och mamma in till stan och kollade på min systerdotter moa som dansade på måndagskväll, jätte duktig var hon :)

Snart är det åter skola, börjar känna lite panik eller ångest som jag alltid brukar käna. men den här terminen har jag iaf min kära Frida med mig i samma klass :) vilket gör det lättare och mycket roligare :) Men innan skolan börjar ska det bli några dagar i Rom! är nämligen där om precis en vecka :) har inte ens hunnit planera dit, måste växla in lite Euro också har lite men måste nog ha lite till, sen kan man ju alltid ta ut på kortet där sen.. :P

Nej nu ska jag ut och grunda!
puss

blommor :)

tänkte visa mina fina blommor som jag fick igår :)



   
Dessa kom med blombud till jobbat :) de var från mina arbetskamrater :)


Dessa fick jag på morgonen av mike :) <3



Idag ska jag hem till landet för att städa lite och baka det sista tills ikväll. Familj och släkt ska fira mig ikväll och då e jag hemma på landet så slipper man trängas i lägenheten.  sen i morgon blir det åter jobb igen!


Min Dag :)

Min dag idag. vilket betyder att jag är ett år äldre..
När jag gick upp i morse var det en blommor i en vas, som mike hade köpt morgonen :) jätte fina
Sen när jag jobbade fick jag ett blombud från chefen med personal :) jätte fin bukett med rosor bland annat :)

Nu ikväll har jag varit barnvakt åt Astrid samtidigt som jag har haft hannah och Marcus på besök :)


Hoppas att min systerdotter Evelina mår bra efter att ha opererats. fjärde eller femte gången hon opererar sin mage :( på sina 17 år!

puss

sista dagen!!

Sista dagen i mitt liv som jag kommer vara 22 år gammal. I morgon blir jag 23, vilket jag mindre ser fram emot. Inge kul å bli äldre...

För övrigt ska jag jobba i morgon, skulle jobba i Enköping, men just fått veta att jag måste jobba i Uppsala, vilket blir lite knappert när jag ska vara barnvakt ca kvart över sex halv sju till astrid och stänger i uppsala kl sex. Men som tur är mike hemma och ledig i morgon från att jobba i uppsala, så han är inte dödstrött för att ta hand om Astrid den första stunden som jag blir borta.. eller han kanske blir det av den lilla stunden vem vet.. Astrid är ju rätt aktiv av sig :)

I morgon är det bara två vecor kvar :D

puss

RSS 2.0