GOTT NYTT ÅR!

ja då önskar jag alla ett Gott nytt År nu. för vi ska iväg om någon timme. så hoppas alla får en riktigt trevlig kväll och en bra början på nya året!


jag och mike förra året på nyår. :)

Året 2009

De Bästa Minnena Från Året 2009 som jag minns just nu:

Januari: Chris brown konserten självklart:)

Februari: Mormors 85 års dag när vi senare åkte bob och pulkor efter 4-hjulningen :)

Mars: Kommer inte ihåg något som var extra bra, minns däremot att jag mådde skit den här månaden typ.

April: Min sötaste å lilla rara Astrid kom till världen :) En stolt moster som jag blev :P <3

Maj: Blev gladare och gladare när sommaren äntligen började närmade sig :P

Juni: Lite sommarlov från skolan blev tokskönt och det vart mer jobb. Midsommar var en trevlig dag, som man inte ska glömma. Hamnfestivalen finns ju så klart i minnet också, nått man måste gå på varje år. :P

Juli: Jag och mike firade 1 år :) <3

Augusti: Jag blev gudmor på Astirds dop :) Min födelsedag och resan till rimini, trots all otur, så var det ett nytt resställe att komma till :)

September: Ja vad ska man skriva här då, oktoberfesten kanske då.

Oktober: Det står still i mitt huvud, men Astrid blev 6 månader. Märker att det inte händer lika mycket skoj under hösten..

November: Ja där måste jag ju säga Kryssningen även om man mådde som man förtjänade.

December: Den månaden som är just nu, sista dagen på året inför nya året 2010. Men det bästa är nog julen, hela stämningen inför julen med att ha myspys, ljus, köpa julklappar, pynta och den här snön som kom innan jul. helt otroligt. var länge sen man fick en riktig vit jul :) Sen att man får vara nära med sina nära och kära :) <3



julen

ojdå har inte blivit skrivande här sen självaste julafton. har inte hänt så jätte mycket egentligen, men jag hann ju med två utedagar då det var juldagen och annandagen. hade kul båda dagarna. sen har jag även hunnit jobba tre dagar, så var väldigt slut efter helgens partaj plus jobbande så i måndags var jag typ död. hade en jätte stressig dag på jobbet också. hade inte jag ätit den lilla pausen som jag fick på en kvart typ vid halv ett så skulle inte jag ha fått äta förens halv sju på kvällen när kunderna hade gått. va in folk hela tiden, och så var jag själv så klart så då vart det ännu mer panik, men sen kom johan när det var tre timmar kvar så det under lättade lite, men vi hade att göra hela tiden.

idag så åkte jag och mike in till stan för att köpa mig en ny mobil. hittade en och fanns en kvar i butiken men sen så var det en som skulle ha den som hade beställt och leveransen på resten av samma sort var försenad på leveransen, så jag får nog ta och hämta den nästa vecka hoppas jag på. då kan ni få se hur den ser ut. mike köpe en mobil istället, en htc. rätt snygg och verkar funka helt okej. efter det drog vi vidare till hälla till elgiganten för att kolla på extra hårddisk till datorn, men en sån vart det inte. utan det blev en vattenkokare, brödrost, kaffebryggare, en rengörningsgrej till displayer och en datorväska eller ett omslag inte som en stor väska, men den går inte att använda för min dator var en cm för stor typ, så den köpte man helt i onödan för 330 spänn. någon som har exakt 15 tumms dator så kan ni få köpa den av mig. den är svart och ett snyggt fodral.

har glömt att skriva lite om självaste julafton vad man fick och gjorde. jag var med hela tjocka familjen kan man säga. först var jag iväg med mike och var lite med hans familj på julfrukost. sen vidare hem till mig å på vägen plockade vi upp mormor min. när vi kom hem så kom min ena halvsyster med familj. min helsyster med familj och petra med familj. lite senare på dgaen typ två innan tomten skulle komma så kom min andra syster med familj. närmare halv tre så kom jultomten och alla fick lite paket iaf.. barnen fick fler och vi vuxna får ett av tomten sen får man retsen på kvällen. efter det var det att se på herr anka. stunden efter det var det mingel med julgodis kan man säga med massa prat innan julbordet för kvällen när det var två av mina systrar med familjer kvar och vi och mormor. vi åt gott och drack. efter der hade vi julklappsutdelning och alla sitter med sina högar i stort sett. sen öppnar vi så man även får se vad de andra får. det är i stort sett min julafton, vart lite parti kortspel på kvällen som vi brukar ha och dagen efter :) det hör julen till i vår familj.

de som jag fick var, massa pengar, presentkort på gina och ikea, biocheckar, underkläder, kläder, morgonrock, en miniplattång, prison break hela säsongen 1, elvisp, snapsglas i min intermezzo serie, en extra kopp med fat till min fin servis i sundborn, och alla bestick till min fin servis som heter ullrika: anders petter. fick tolv av alla i både smörgåsbestick och huvudrätt och sen uppläggningsbesticken, sen fick jag massa choklad. tror det var i stort sett det jag fick kommer inte ihåg det sista iså fall har ju plockat undan allt förra veckan förutom besticken som jag tog en bild på. mike fick en hel del han med, tror han blev gladast för mixern, boken och klockan :) men det andra var ju bra det med ;P
  
här är besticken som jag fick.
skit bra tycker jag för nu har jag allt där :)

 
fick snapsglas och sen koppen :)
bara en del snapsglas kvar, ölglas om jag ska ha dom även med wiskey osäker på om jag ska ha de i den serien men drinkglasen ska jag iaf ha sen. för båda vitvin och röttvin har jag och vattenglasen. har hela matservisen också med för och varmrätt delarna plus uppläggning. så den serien är nog  helt klar :)

förövrigt är det snart ett nytt år. hoppas det året blir bra och inte har så mycket motgångar och mer gladare dagar, för största delen av den här dagen sen man kom hem har inte varit lika uppåt som det brukar..

GOD JUL

GOD JUL till er alla!

har just kollat klart på kalles jul och vart jätte trött. gick ju upp kvart över sju i morse. börjar bli hungrig igen så får ta lite mer julgodis innan julbordet :)

ha en bra julafton puss

dan före dopparedagen

snart är det julafton, känns inte riktigt som det. idag har jag klätt granen på dagen, lagt paketen under granen nu ikväll, förövrigt idag fick jag hoppa in och jobba lite, så jag jobbade i 3,5 timme.


så ser våran gran ut i år med paketen under. ligger fullt bakom och allt ligger typ på varandra..


så här ser julgodiset ut som jag och mike sitter och gottar i oss nu :)


så här ser en del utav mitt rum ut nu, lite julpynt framme men inte så mycket. orkade inte släpa fram allt så det är nog bara en femtedel av allt julpynt som jag har framme i rummet, men det räcker. :)

nu ska jag ta och göra det sista julpysslet som en ska få i morogn får se hur det blir :P

21/12

Nu är jag äntligen klar med alla julklappar. har handlat julklappar till 16 pers och födelsedagspresent till en. så 17 pers har jag hittat presenter/julklappar till. tycker jag har hunnit bra för att bara shoppat två dagar och hittat allt. har aldrig varit så här sent ute med julklappar, började nu i fredags och vart klar idag. så det är skönt. nu kan det få bli jul :)

i morgon blir det lite städning till jul och pynta lite mer, ska även till farmor på kvällen sen och fira jul med henne. måste säga att det är j*kligt skönt att vara ledig från skolan! :D

nu ska jag titta en liten till stund på tv, sen sova :)

puss

VFU-besök godkänt :)

Idag hade jag vfu-besök av min lärare från uppsala universitet. Nu är båda vfu-besöken godkända! Jag hade en svenska lektion, där barnen arbetade med bokstäver. Det gick bra så jag klarade den :). Matte-besöket gjorde jag i slutet av november och den klarade jag också på första besöket. Så nu känns det jätte skönt att det är över och att jag blev godkänd och slippa tänka på att göra om dem eller träna på något. Nu är det bara de fyra uppgifterna som ska in efter jullovet, som jag kommer få skriva på jullovet en del. Det blir mindre kul när man har lov, men måste göra det.

Det har kommit massa snö inatt och var jätte nervös i morse när jag skulle till praktiken eftersom min buss var försenad så kom till stationen nästan halv åtta och sen ta en stadsbuss och jag sprang för att hinna med den. annars hade jag kommit till skolan lite innan åtta och då hade min lektion börjat med besöket så det var rena turen. min lärare hittade nästan inte fram heller så fick beskriva sista biten på telefon, och jag som inte är hemma i västerås, men det gick. tycker att det var lagom att snön kom nu. hoppas den får ligga kvar till och över julen, för då blir det lite mer mysigt.

när jag skulle hem från västerås så kom inte min stadsbuss så jag missade 804 som jag skulle ta vid 4. så jag fick lite tid mellan fyra och halv fem innan nästa buss skulle gå så då knata jag upp på stan och köpte en julklapp till mike. visste vad jag skulle ha tag på så det vara bara in i butiken och köpa. blir svårare nu vad man ska köpa mer bara.

i morgon efter skolan/praktiken så ska jag vara barnvakt åt min pluttunge :) hon har redan hunnit bli 8 månader också. så stor tjej :)
nu ikväll ska jag barata det lugnt och slappa efter den här dagen så jag ska ta och duscha sen blir det film :)
puss

idol-final

kollar just nu på idol, båda får vinna tycker jag. men jag har ju hejat på calle ända sedan början och det kommer jag fortsätta med. har ringt och röstat på han också, två gånger hitills. tänk vad han har utvecklats från en liten blygis till att stå å sjunga assssss bra inför alla personer i globen. han har en så jävla fin och härlig röst. om inte calle vinner så har ju även erik förtjänat det. hoppas på att båda får skivkontrakt och kommer lyckas i framtiden.

i helgen ska det bli slappande och måste försöka plugga lite. snart jullov och det ska bli så skönt. men vet att det kommer bli fullt upp med massa saker varje dag så det lovet kommer gå så fort. men lite uppehåll från skolan och tidiga mornar.. för när jag jobbar behöver jag ju inte gå upp kvart över fem..

igår så tänkte jag en del på astridskrutten på väg hem från vfu:n och när jag kommer hem så var hon hemma :) hade inte sett henne sedan i söndags en liten stund, men det känndes som en evighet från söndag till torsdag bara.. har ju träffat henne så mycket nu den senaste månaden så man blir lite bortskämd. skulle för övrigt duscha igår kväll och då sa syster ta med astrid hon vill og. så det gjorde jag. skit glad och skrattade med allt vatten. hon ville helst vara uppe i famnen hela tiden men lite svårt när jag skulle ta schampo och balsam. då fick hon gå ner en stund på golvet och där kröp hon runt och gled fram och tillbaka. halkade lite ochså , tur att bebisar är så himla viga :)

nej nu fortsätter idol. hoppas hoppas på calle!
puss

9/12

då var det onsdag. 15 dagar kvar till jul. snart bara en vecka kvar på vfu:n. har verkligen panik över en uppgift som vi har utav herr prytz. vet inte vad man ska göra fattar inte och vet inte alls vad jag ska undersöka. det går verkligen inte :S kommer få jobba med alla fyra skrivuppgifterna på jullovet. lektionsplaneringarna måste man ju ha gjort klart innan man får besök så de skrivuppgifterna känns inte lika tunga på axlarna just nu, eftersom man inte riktigt kom ihåg vad lärarna sa vad man skulle göra på uppgifterna även om man har instruktioner och anteckningar så är det ändå ett stort frågetecken.

en positiv sak inom skolan är att jag klarade matte tentan som vi hade den 26/10. men det var inte många poäng över gränsen. det var 30 elever av 62 som fick ig. 2 fick vg, 30 fick g och 30 ig. så skönt att slippa plugga på en omtenta på jullovet när man har massa saker inbokat med familj, släktingar, nyår, jul, jobb, och de fyra vfu-uppgifterna. så det vart en lättnad. :)

för en stund sedan satt jag upp en liten julgran hos mike med lampor, så det vart lite julstämning och mysstämning :)

ikväll blir det till att glo på bonde söker fru :)

söndag

så tråkigt med söndagar. men kankse e för att jag är jävligt trött också. sov inte så mycket inatt och har huvudvärk även om inte jag drack så mycket.. fanns ju några som drack mer kan man ju säga i mängder :P julbordet var gott och hade väldigt kul igår kväll med hela kungsängen, de som var med.

idag har jag typ inte gjort nått. tittat en del på tv först hemma hos mike när jag vaknade till eftermiddagen för då åkte jag hem och var med astrid. sen kom även andra syrran med barn som jag inte har sett sen i början av augusti. ena killen såg jag i oktober men resten av dem då i sommras. var på tiden att se dem. har även hunnit nu se slutet på flickan som lekte med elden med mamma. har ju sett den förut men mamma hade köpt filmen och hade typ 40 minuter kvar när jag satte mig i soffan för att också glo. riktigt bra filmer de tre. men böckerna e ju bättre. måste läsa den sista boken snart.. har ju sett den filmen :)

julen närmar sig och har bara två veckor kvar på praktiken. har blivit mer å mer trött nu för varje vecka. har inte alls gjort klart uppgifter och fattar inte en så vet inte alls hur det ska gå. :S men får försöka ta en sak i taget. har ju inte ens köpt någon julklapp ännu, eller jo en till min hund, men det är ju en hel drös kvar.. vet typ vad jag ska köpa iaf så har skrivit ner en lista, så när det blir tid så försöker jag med så måga jag kan :)

nu ska jag bara ta det lugnt i soffan och njuta av lite ledighet orkar inte plugga. fattar ändå inget så då mår jag ändå bara sämre om jag ska försöka fatta när jag ändå inte vet vad som ska göras, så då blir det bättre att låta bli idag!

RSS 2.0